23948sdkhjf

Nu kan måltider 3D-printes

Specialdesignet mad er "velsmagende og let at spise"
Fremtidens fødevarer kan nu 3D-printes og pakkes i specialkonstruerede emballager, som målrettet varmer de rigtige dele af måltidet op. Det skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside, efter at instituttet har været med til at udvikle konceptet sammen med andre europæiske forskere

- Det er nu muligt at producere specialdesignede og ernæringsoptimerede måltider ved hjælp af 3D-printning. Løsningen er målrettet ældre og andre der er udfordret af for eksempel besvær med at tygge eller synke normal mad, og som deraf har særlige ernæringsmæssige behov, siger faglig leder Karina Kjeldgaard-Nielsen, Teknologisk Institut, til hjemmesiden.

Tysk testgruppe

Teknologisk Institut har bidraget til projektet ved at udvikle en mikrobølgeegnet emballage til de 3D-printede måltider.

Opskrifterne til de 3D-printede måltider er individuelt designet til en testgruppe på et tysk plejehjem. Måltiderne er blevet 3D-printet direkte på tallerkener, emballeret i den specialdesignede emballage, frosset ned og derefter distribueret til plejehjemmet, hvor størstedelen af testpersonerne mente, at måltiderne var "velopvarmede, velsmagende og lette at spise".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062