23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder højt på listen over arbejdsskader

Hilton Foods er helt i top på den trælse liste, viser en gennemgang
Fire fødevarevirksomheder er med på en liste over danske virksomheder, hvor antallet af arbejdsskader er alarmerende højt.

Listen er lavet af Fagbladet 3F, som har fremskaffet tallene via aktindsigt i data for samtlige anmeldte arbejdsskader i årene 2012-14 hos alle danske virksomheder.

Den uønskede placering helt i top indtages af Aarhus-virksomheden Hilton Foods, hvor der er anmeldt næsten tre gange så mange arbejdsskader som på andre virksomheder i gennemsnit. Hilton Foods har anmeldt 6,4 arbejdsskader om året pr. 100 ansatte.

Med i top-10 er også SB Pork, Danish Crown og slikfabrikanten Haribo, der alle ligger omkring fem anmeldte arbejdsskader pr. 100 ansatte

Anmelder alle ulykker

Både Hilton Foods og LM Wind Powers, der er nummer to på listen, forklarer ifølge Fagbladet 3F deres placering med, at de anmelder alle ulykker - fra de helt små til de store alvorlige ulykker.

- Vores holdning til indberetninger til Arbejdstilsynet er klar, hellere en for meget end en for lidt. Dette betyder at vi i alle årene har foretaget anmeldelser, som ikke er ulykker i forhold til Arbejdstilsynets definition af en ulykke, skriver HR-manager hos Hilton Foods Bjarne Tost i en mail til Fagbladet 3F.

Han tilføjer, at virksomheden "arbejder målrettet på at undgå enhver skade på vores medarbejdere".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078