23948sdkhjf

Igen rekordoverskud hos Royal Greenland

Bundlinjen øget med fem millioner trods dyk i omsætningen
Grønlands største virksomhed,Royal Greenland, kom ud af det seneste regnskabsår med et rekordresultat på 204 millioner kroner - cirka fem millioner kroner mere end året før, hvor de 199 millioner kroner også var rekord.

I realiteten er resultatet forbedret med over 60 millioner kroner, når man korrigerer for sidste års engangsindtægt på 56 millioner kroner for salget af et amerikansk trawlerselskab.

Lang og hård isvinter

Den forbedrede bundlinje er opnået på trods af, at Royal Greenlands omsætning er faldet omkring 200 millioner kroner til godt 4,7 milliarder - og på trods af, at "året har budt på betydelige driftsmæssige udfordringer i form af en meget lang og hård isvinter i Grønland", som det hedder i ledelsens beretning.

Det har betydet en væsentlig forøgelse af driftsomkostningerne, ændrede fiskeriplaner, midlertidige lukninger af fabrikker og store logistikmæssige udfordringer hen over sommeren.

Royal Greenland har administration i Svenstrup ved Aalborg og er verdens største leverandør af koldtvandsrejer og blandt de 10 største producenter af seafood. Det er ikke mindst koldtvandrejerne, der har drevet fremgangen i 2014/15-regnskabet, konstaterer ledelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078