Hver 10. bliver syg af maden

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danske forskere med til at kaste lys over, hvorfor 420.000 årligt mister livet

Hvert år bliver hver 10. verdensborger syg af at spise mad. Af dem dør cirka 420.000.

Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som har set nærmere på fødevareoverførte sygdomme på globalt plan, skriver Danmarks Tekniske Universitet på sin hjemmeside.

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har deltaget i projektet. De har beregnet antallet af sygdomstilfælde og dødsfald, der er forårsaget af ni bakterier, vira og parasitter, som ofte smitter gennem mad.

Fødevareoverførte sygdomme rammer alle aldre, men specielt børn er udsatte, skriver dtu.dk. De nye tal viser, at mere end en tredjedel af dødsfaldene sker blandt børn under fem år.

Rapporten viser også, at både forekomsten af fødevareoverførte sygdomme og dødelighed som følge deraf er højere i Afrika og Sydøstasien end i resten af verden.





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Uhumsk fiskebutik lukket af kontrollanter

McDonald's laver sig selv helt om

Carlsberg overvågede ansatte

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Så er tyggegummi-gigant blevet solgt

Coop.dk gør klar til madabonnementer

Kæmpebøde til Lidl: Sløsede med farlige fødevarer

Kasseboner kan blive guld værd for fødevareproducenter

Nyt projekt samler enorme mængder data om forbrugeradfærd

Emmerys tilbage i millionminus

Ristede larver er kaldt retur

Nye ejere imponeret over Fertin

Gammel fredning kan bremse gourmetbageri

Klamt: Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter

Millioner til dansk industri 4.0

Fiskegrossist tror på øko-succes i Sverige

Vestfyen satser stort på eksport

Bryggeriet ikke tilfreds med overskud på to millioner kroner

Dansk And dropper halalslagtning

Chr. Hansen gafler direktør hos Novozymes

Dansk øko-eksport tordner videre

Nettos madspild ned med 20 tons

Julete tilbagekaldes: Kan give leverskader og kræft

Beck Pack Systems udvider for millioner

Restaurantkæde laver en stor solcellepark

Hygiejnen sidder i overfladen

Risiko for glasskår i sorte oliven

Jensens Bøfhus har ændret navnet

1

Fødevaregrossist må ikke hedde Selected Goods

Medie: Tyggegummi-mastodont tæt på salg

Der skal dansk gris på gaflen i Colombia

Bornholmsk mælk bøvler med holdbarheden

Hvem dækker hvad, når det går galt til julefrokosten?

Ugens grin: Overarbejde lønner sig ikke

Kommunerne jagter laveste pris

Fjerkræslagteri holder vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Royal Unibrew får ny topchef

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Instruktionsvideo - Spænder du rigtigt?

Få en gratis bordkalender fra KE Fibertec

Verdens mindste sikkerhedsscanner

Jul i DBI – spil med og vind!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Få det til at gå 3 gange hurtigere med SpeedClad Twin

Expanite holder ikke ferielukket!

Busch takker for en succesfyldt Ajour messe.

CRECEA julekalender - 9. december

Gør ikke som julemanden.

Det perfekte match, LH Maskinfabrik og Ingemann Maskinfabrik fusionerer​

At være del af en mindre virksomhed giver mange muligheder!

SEW Eurodrive - Dedikerede løsninger

Basta termokasser- stærke kasser til stærke priser

CRECEA julekalender - 8. december

Ajour 2016 - Tak for sidst

Det svenske marked bidrager godt til Q-Systems positive resultat i 2016

Smart lagring og aftapning med IBC-stationer fra DENIOS

Lejefri encoder til trang plads. Kompakt, robust og driftsikker

KK Metal tager socialt medansvar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv og trækfri ventilation i festlokale

NovAseptic mixere - fra 1 til 30.000 liter

Se hvilken farve dit løftegrej skal mærkes med i 2017

Beskyt dit gods mod kulden

Send til en kollega

0.293