Madspildsjægere kan lære noget i Hjørring

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Nordjysk sygehus har reduceret sit madspild med stor succes

De "madspildsjægere", som miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu slipper løs for at komme madspild til livs i landets storkøkkener. kunne måske lære noget på Sygehus Vendsyssel i Hjørring

Dér er mængden af madspild faldet drastisk i forbindelse med et projekt, der begyndte for fire år siden: Før blev der hver måned rekvireret 136.000 portioner mad, som ikke blev spist. Det tal er nu 20.000 om måneden, blandt andet fordi afdelingerne er blevet mere opmærksomme på ikke at bestille for meget mad i køkkenet, skriver dr.dk.

- Jeg synes ikke, det har været nemt, men vi har haft fokus på det i de her fire år, der er gået. Vi har ændret det rigtig meget, siger Mona Stenskrog, afdelingsleder i køkkenet, til DR Nordjylland.

Hun nævner som eksempel, at køkkenet tidligere havde et kæmpestort sortiment af mælkeprodukter, og at det nu er reduceret, uden at patienterne mærker forskellen.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Glæde i Them: Mejeriet kan udvide

Trump får en burger på Bornholm

Nu får fødevarer deres egen crowdfunding-platform

Bookmaker: Dansk outsider i verdensmesterskabet for kokke

De bedste nye øl skal kåres

Ugens grin: En hest efter biler

1

Friske grøntsager er nu en mangelvare

Aqua D'or i strid modvind med »skolevand«

Nyt slagteri skruer op for blusset

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Café-kæde sælger billig Arla-suppe til 10-dobbelt pris

Muslinger skal give plads til flere havbrug

Kaffemand sælger halvdelen af sit livsværk

Fuldkornsfokus sætter rekord

Voksne danskere spiser mere usundt

Millionprojekt vil finde sukker-alternativ

Carlsberg og Rynkeby på vej mod helt nye produkter

Ny fødevarefagmesse melder alt udsolgt

Slikbaron får fem års fængsel for svindel

Espersen kan være på vej til England

Xocolatl flytter til gammel Fakta-butik

Johan Bülow rykker for alvor ind i Finland

Presset Novozymes nedlægger 198 jobs

Arla vil udforske det bæredygtige mejeri

Carlsberg finder ny dansk landechef i egne rækker

Flere kyllinger fra Himmerland i køledisken

Easyfood takker nej til pengepose

Hørkram vil have sunde chauffører

Ny Løgismose-chef vil ud over stepperne

Banker holder igen over for iværksættere

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Silkeborg-slagter vokser voldsomt efter Lidl-aftale

Street food på vej til Helsingør

Lokale fødevarer i fokus i Gram

Gorm's pizzadej nu også i frysedisken

Flere virksomheder gik konkurs i 2016

Skipper tiltalt for ikke at nedkøle fisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Edge-Team søger nye medarbejdere

Maskinsikkerhed ApS starter kursussæson 2017 fra uge 5. Ledige pladser.

Cuby – det nyeste medlem af shuttle-familien

Byg selv din Stabilus gasfjeder

Susanne Støier har 25 års jubilæum hos DMRI Teknologisk Institut

170.000 attraktive kvadratmeter til salg

Eksklusiv simulation workshop i Århus for ingeniører og industrielle designere d. 28/02

Fint besøg fra Transportmagasinet på Sjælland

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vil du også prøve nitrigrip?

Rabat på online ordrer

Metalkomponenter finder du på messe i Stavanger

Ligger din fremtidige eksport i Bayern?

Fart på når der skal pakkes frugt og grønt

Luftovervågning på arbejdspladsen

Salicath har 7 brugte tanke til salg

FLEXMATIC - Innovativ leverandør til procesindustrien

Safexpert kursus

Regler for eftersyn af tekniske hjælpemidler, herunder elektrisk håndværktøj, ændres fra 1. juli 201

Vi gør PR drømme til virkelighed :)

Ny båndtype ideel til udfordringer med høj fugtighed og varme.

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserø...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

CAD modeller til fri rådighed hos Endress+Hauser

Nyudviklet multilift fra Nordland

Send til en kollega

0.291