23948sdkhjf

Logofejl på rosiner ender med mindelig løsning

Fairtrade-bønder får penge trods "beklagelig og menneskelig fejl"
En beklagelig og menneskelig fejl. Sådan beskriver Michael Rahbek, chef for Private Label i dagligvarekoncernen Dagrofa, årsagen til, at et stort parti rosiner af mærket Gestus misvisende har fået påtrykt et Fairtrade-logo.

De mange tons rosiner, der er produceret konventionelt i Californien, stod til at blive kasseret, men en konstruktiv dialog og aftale mellem Fairtrade og Dagrofa sikrer nu i stedet, at rosiner til seks måneders salg alligevel kommer Fairtrade-bønder til gode. Det vil sige bønder, der producerer under særligt gunstige vilkår hvad angår blandt andet løn, ligestilling og miljø.

- Vi har fundet en god og pragmatisk løsning på en uheldig situation. Det var Dagrofa selv, som opdagede problemet og kontaktede os. Det glæder mig, at vi undgår at kassere en stor mængde fødevarer og samtidig sikrer vores bønder et bidrag, siger Fairtrade-direktør Jonas Giersing.

Farirtrade-rosiner sælges som konventionelle

Aftalen betyder, at Dagrofa køber en mængde Fairtrade-rosiner svarende til de konventionelle rosiner. De Fairtrade-mærkede rosiner sælges så som konventionelle rosiner i Dagrofas dagligvarekæder. Forbrugerne bliver informeret om trykfejlen via skilte ved siden af rosinerne i butikkerne.

- Jeg er meget glad for, at vi sammen har fundet en god løsning. Det ville have været utrolig trist, hvis en beklagelig trykfejl skulle sende flere tons rosiner til affald. Nu sikrer vi, at når forbrugerne i god tro køber et produkt med Fairtrade-mærket, så rammer pengene det rigtige sted, siger Michael Rahbek.

- Uagtet den sag indgår vi nu også en licensaftale med Fairtrade, så vi kan få flere certificerede varer ind i vores butikker under vores egne mærker Gestus og Grøn Balance – og det gælder selvklart også rosiner, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062