23948sdkhjf

- Drømmen er at samle alt under ét tag

Skagen Køkkenets indehaver knokler med fødevarer nærmest i døgndrift - overvejer at bygge helt ny fabrik
Bare et års tid efter at han begyndte at producere fødevarer i en tidligere fiskefabrik i Skagen er byens måske mest travle mand, 35-årige Jesper C. Winter, ikke i tvivl om, at store investeringer er det, der skal til.

Under navnet Skagen Køkkenet udtænker og sælger han blandt andet kiks, chips, småkager, sennep, ketchup og barbeque sauce. Bagværket fremstiller Skagen Køkkenets fire-fem medarbejdere selv, mens sennep, ketchup og barbeque sauce baseret på Jesper C. Winters opskrifter bliver lavet hos samarbejdspartnere.

Mange flere varer er på vej, for eksempel færdigpakkede convenience-måltider med fisk og skaldyr. I forvejen har Jesper C. Winter også Skagen Bjeskeri, som på en anden adresse i byen fremstiller bjesk i pænt store mængder.

- Min drøm er at bygge en ny fabrik og samle det hele under ét tag her i Skagen, så Skagen Køkkenet kan fremstille alle varerne selv. Det skal være et fødevareunivers med eget røgeri og et stort, flot showroom, og så skal vi for alvor markedsføre Skagen som en by, der er kendt for kvalitet, siger Jesper C. Winter til Food Supply.

- Det vil koste et stort, to-cifret millionbeløb, hvis ikke vi taler tre-cifret, tilføjer han.

Masser af projekter

Hvis nogen synes, at de planer lyder som noget, der ikke har mange chancer for at blive realiseret, så er det formentlig, fordi de ikke kender Jesper C. Winter. Han har det nemlig med at føre sine ideer, planer og visioner ud i livet.

Ud over Skagen Køkkenet og Skagen Bjeskeri er han indehaver af Skagen Fiskerestaurant med cirka 70 ansatte på havnen i Skagen, og sidst i februar åbner Skagen Fiskerestaurant en ny rooftop-afdeling i stormagasinet Illum i København. Dér bliver han chef for cirka 30 medarbejdere.

Desuden er han langt fremme med at få fremstillet en ny serie af cremer, Skagen Seaside, der er baseret på fødevarer som olivenolie, avocado og mandelolie - og han regner også med inden længe at introducere et bredt sortiment af køkkenrelaterede gaveartikler som eksempelvis skærebrætter i træ.

Fra 50 til 200 varenumre

Skagen Køkkenet har p.t. cirka 50 varenumre, hvoraf de fleste er bagværk. Jesper C. Winter regner med, at han er oppe på langt over 200 om fem år, ikke mindst fordi han som nævnt har planer om at udvide med en stribe ferske færdigretter med fisk og skaldyr.

- Den ferskvareserie tror jeg rigtig meget på. Det kan for eksempel være fiskelasagne, der er klar til ovnen, eller fire fiskefileter pakket med rasp, nævner han.

- Jeg prøvede at lancere noget convenience food i samme stil i 2006 sammen med en fiskeforretning her i Skagen, men på det tidspunkt var Danmark slet ikke klar til det. Der er sket meget siden da, tilføjer Skagen Køkkenets indehaver.

Han har på den korte tid siden virksomhedens etablering formået at få Skagen Køkkenets produkter ud til næsten 300 forhandlere, som typisk er specialbutikker rundt omkring i landet. Det skyldes ikke mindst et samarbejde med Te & Kaffe Specialisten, som i begyndelsen hjalp Jesper C. Winters produkter ind hos en lang række af firmaets kunder, men det samarbejde er siden hen ophørt, for "nu kan vi selv", som Jesper C. Winter siger.

Fremtidsplanerne omfatter også eksport af Skagen Køkkenets produkter - i første omgang til Norge og Sverige.

- Dér kender de Skagen, og vi vil ind på det marked. Det ligger kun nogle få år ude i fremtiden, fastslår den travle direktør.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188