23948sdkhjf

Scansteel Foodtech vil være verdens førende

Overtager Wolfkings tidligere hovedkvarter i Slagelse
Sorø-virksomheden Scansteel Foodtech, der producerer udstyr og maskiner til fødevareindustrien, er godt på vej til at blive klædt endnu bedre på til at tage kampen op mod konkurrenterne på verdensmarkedet: Virksomhedens moderselskab, K-Tech Holding, har købt en godt 10.000 kvadratmeter stor fabrik i Slagelse, hvortil hele produktionen bliver flyttet hen over sommeren.

Der er tale om den fabrik, der tidligere var kendt som den hedengangne procesudstyrfabrikant Wolfkings globale hovedkvarter. Fabrikken har stået tom siden 2010, da de nye ejere, CFS, flyttede produktionen ud af Danmark.

Siden blev CFS opkøbt af konkurrenten GEA, og det er GEA Food Solutions, som nu har solgt fabrikken til Scansteel med direktør Henrik Sandberg i spidsen. Dermed er GEA så at sige selv ude om det, når udstyrsgiganten får ekstra hård konkurrence fra Slagelse:

- Henrik Sandberg har en vision om, at vi skal være verdens førende inden for blandt andet kødhakkere. Og det er i høj grad GEA, vi skal overgå for at blive det, fastslår Scansteels næstkommanderende, Per Birkholm.

- Hvordan bliver I verdens førende?

- Ved at lave bedre udstyr end de andre. Vi er jo bare nogle bonderøve fra Vestsjælland, men vi har en utrolig masse knowhow fra vores tidligere arbejde hos både Wolfking, CFS og GEA. Ude i verden kender næsten alle vores kunder Wolfking, og de ved, at det er noget kram, vores virksomhed er udsprunget af. Folk er nærmest klar til at købe hos os, bare de hører ingeniørens navn, siger Per Birkholm.

- Vi har udviklet to-tre nye maskiner pr. år i de seneste år. Det er ret voldsomt, og der er ikke ret mange andre i vores branche, der gør dét, tilføjer han.

Omsætningen næsten fordoblet


Scansteel Foodtech og søsterselskabet Koncept Tech, der laver reservedele, har ifølge Per Birkholm gennem det seneste halvandet års tid har næsten fordoblet omsætningen. Størrelsen vil ledelsen ikke ud med, men med flytningen til Slagelse bliver der mulighed for at sætte endnu mere turbo på vokseværket. Scansteel og Koncept Tech råder p.t. over cirka 2.000 kvadratmeter produktionslokaler i Tersløse, idet kun administrationen ligger i Sorø, og nu får man altså 10.000 kvadratmeter.

- Vi skal kun bruge cirka 5.000 kvadratmeter selv, så vi opretter Scansteel Erhvervspark, hvor nogle af vores samarbejdspartnere kan leje sig ind, fortæller Per Birkholm.
Netop samarbejdspartnere er i forvejen en vigtig del af Scansteels succes - virksomheden kan to- eller tredoble sin produktionskapacitet inden for en uges tid ved at trække på hjælp hos partnerne, nævner han.

En vigtig del af Scansteels globale strategi er, at virksomheden er godt i gang med at udvide sit agent- og forhandlernetværk rundt omkring i verden. De seneste år er der udvidet med to-fem nye agenter og forhandlere pr. år.

Scansteel har 31 år på bagen og beskæftiger p.t. 23 medarbejdere. Med flytningen, som efter planen er fuldt effektueret 1. august, bliver der ansat yderligere en smed og en maskininstruktør - og måske også endnu flere, men Per Birkholm ønsker ikke at gætte på det endelige antal af nye stillinger.

- Vi vil hellere overraske positivt hen ad vejen, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095