23948sdkhjf

Coop åbner egen madskole for bagere og slagtere

Vil hvert år uddanne cirka 100 unge på ny type uddannelse
Med en helt ny type uddannelse vil Coop årligt uddanne cirka 100 unge til slagtere og bagere, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Uddannelsen, Coop Madskolen, skal ifølge kæden løse to udfordringer:

For det første, at mange butikker kommer til at mangle faguddannede slagtere og bagere - der er behov for mindst 100 nye bager- og slagtersvende alene i Coops butikker i år.

Og for det andet, at mange unge i dag ikke kan får en uddannelse, fordi deres karakterer er for lave. Erhvervsskolereformen, der trådte i kraft sidste år, kræver, at de unge skal have mindst 02 i dansk og matematik for at komme ind på erhvervsskolen og blive uddannet som slagter eller bager.

- Vores strategi for de kommende år er at løfte madkvaliteten og madkultur i Danmark. Til det har vi brug for talentfulde og dygtige slagtere og bagere i Kvickly, SuperBrugsen og Irma, siger Coops koncerndirektør, Lene Groth.

- Der sker i disse år en akademisering af håndværker-uddannelserne. Det har de to alvorlige konsekvenser, at en meget stor del af en generation af unge ikke får en uddannelse, samtidig med, at vi har brug for de dygtigste fagfolk. Med Coop Madskolen vil vi gøre op med dette, tilføjer hun.

- Skandaløst

Teamchef Morten Lynge Lauridsen, der er ansvarlig for projektet i Coop, er i høj grad klar til at gå i gang:

- Det er skandaløst, at en stor del af de unge med kloge hænder og med potentiale til en stærk faglighed forhindres adgang til erhvervsuddannelserne på grund af regler om boglige karakterer. Vi tror på, at madtalent ikke afspejles i deres karakterer i dansk og matematik. Og vi ved, at der findes masser af engagement og talent hos de unge både med og uden karakteren 02, siger han.

- Eleverne, der bor sammen på skolen, får løn under uddannelsen, de lærer deres fag fra bunden, får garanti for praktikplads efterfølgende og har særdeles gode muligheder for en tryg fremtid, tilføjer han.

Selve rekrutteringen til uddannelsen er utraditionel: De unge skal ikke selv sende en ansøgning. Deres forældre eller andre kan indstille dem til Coop, der herefter headhunter blandt de indstillede.

Coop Madskolen henvender sig til elever, der afslutter enten 9. eller 10. klasse i 2016. Uddannelsen gennemføres i samarbejde med ZBC i Roskilde, og den bliver præsenteret i den kommende uge ved DM i Skills i Fredericia, hvor der ventes cirka 68.000 folkeskoleelever og forældre.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094