23948sdkhjf

Danespo nu delvist på franske hænder

DLG har solgt sine 49 procent af kartoffelvirksomheden
Forleden solgte DLG sin halvdel af grøntvirksomheden Gasa Nord, og nu har grovvarekoncernen igen solgt fra: DLG har hidtil ejet 49 procent af aktierne i kartoffelvirksomheden Danespo, men de er nu afhændet til den franske virksomhed Florimond Desprez.

Med købet indgår Florimond Desprez i et ligeværdigt partnerskab med frøvirksomheden DLF, der også ejer 49 procent af aktierne. De resterende to procent ejes af avlere og medarbejdere.

- Det er vigtigt for en virksomhed at have de rigtige ejere. Florimond Desprez er det rigtige bud herpå. Vi har fået et godt indtryk af Florimond-Desprez i købsprocessen og ser mange samarbejdsmuligheder med Germicopa, siger Danespo-direktør Steen Bitsch i en pressemeddelelse med henvisning til den franske kartoffelvirksomhed Germicopa, som Florimond Desprez købte i 2014.

- DLF vil fortsat garantere den danske forankring, men vi arbejder i en international verden, hvor raten af succes er direkte proportional med evnen til at udvikle nye, unikke sorter. Med Florimond-Desprez i ejerkredsen får vi adgang til meget moderne forædlingsfaciliteter, som vil styrke forædlingsplatformen, hvilket vi forventer os meget af, tilføjer direktøren.

Familieejet

Florimond Desprez er en familieejet virksomhed grundlagt i Nordfrankrig i 1830. Virksomheden er i dag markedsledende på verdensmarkedet for sukkeroefrø samt én af de ledende europæiske forædlere af korn og har et verdensomspændende netværk af datterselskaber og samarbejdspartere.

Danespo forædler, producerer og handler med spise- og læggekartofler.

I løbet af de seneste måneder har DLG ved flere lejligheder trimmet forretningen ved at frasælge virksomheder, der ikke matcher koncernens øgede fokus på grovvarer, vitaminer og mineraler.

I august solgte koncernen således datterselskaberne European Freeze Dry og Samsø Syltefabrik til Erhvervsinvest, og i sidste uge blev andelen i Gasa Nord Grønt solgt til selskabets andelshavere.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078