23948sdkhjf

Jylland og Fyn dominerer årets ølnyheder

Thisted Bryghus stemt i finalen med hele tre kandidater
Det seneste par års fynske dominans er næsten brudt. Blandt de ti øl, som Danske Ølentusiasters medlemmer har stemt i finalen til titlen som Årets danske ølnyhed 2015, er der lige så mange kandidater fra jyske som fra fynske bryggerier. Tre af de fire jyske kommer fra Thisted Bryghus.

Ølentusiasterne har udpeget de 10 øl, som de i løbet af februar vil smage igen, så de med sikker overbevisning kan udpege den bedste i hver af de to kategorier: Over og under 6 volumenprocent alkohol.

Feltet af finalister består af fire øl fra Fyn, fire fra Jylland og to fra Sjælland, fordelt på i alt otte bryggerier. Et af de jyske, Thisted Bryghus, brillerer med at have tre ølnyheder med i finalen.

I betragtning af, at Fyn kun huser syv procent af landets bryggerier, klarer øens bryggere sig overordentlig flot i konkurrencen - om end ikke helt så flot som i 2013 og 2014, da henholdsvis fem og seks af ølnyhederne i finalen kom fra fynske bryggerier.

Hjemstavn, lakrids og elskerinde


De fire fynske finalister er denne gang Hjemstavns Ale fra Munkebo Mikrobryg og Golden Eye fra Ugly Duck Brewing Co. i kategorien op til og med 5,9 volumenprocent alkohol, samt Frejdahl Roulv fra Bryggeriet Vestfyen og Russian Imperial Stout fra Midtfyns Bryghus i kategorien 6 procent og derover.

Fra Jylland kommer Boston og Thagaard fra Thisted Bryghus i den lave kategori samt Limfjord Porter Lakrids fra Thisted og Elskerinden Dessert Stout fra Syndikatet i den høje.

Fra Sjælland byder Hornbeer ind med Charlies Cool Porter og Amager Bryghus med Batch 1000.

På Thisted Bryghus konstaterer direktør Aage Aage Svenningsen, at "vi kan snart ikke får arnene ned" efter nyheden om de tre finalepladser. Sidste år havde hans bryghus slet ingen øl med i finalefeltet.

- Vi er rigtig glade for at have tre øl med siger han og nævner, at bryggeriet satser særdeles meget på at være innovativt.

- For eksempel er porteren med lakrids en decideret lakridsbombe. Den indholder 14 gange mere lakrids end en almindelig limfjordsporter og er meget velegnet til desserter, siger Thisted-direktøren til Food Supply.

Det hidtil stærkeste felt af svage øl

Årets Ølnyhed(er) 2015 afspejler en glædelig udvikling i den danske bryggeribranche: Bryggerne er blevet så dygtige, at der i 2015 kom omtrent lige så mange svage som stærke ølnyheder på markedet. Det er lettere at få øl til at smage af meget, hvis alkoholprocenten er høj.

Så sent som i 2011 indeholdt 64 procent af ølnyhederne seks volumenprocent alkohol eller derover.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125