23948sdkhjf

FødevareBanken runder 100 modtagere af overskudsmad

Fremgang er gået dobbelt så hurtigt som forventet
FødevareBanken har netop rundet organisation nummer 100, som modtager faste forsyninger af overskudsmad.

Med den officielle ruteåbning til Viborg har FødevareBanken således netop føjet fire nye sociale organisationer til sit netværk af blandt andet væresteder, krisecentre og herberger, som modtager friske overskudsfødevarer fra organisationen. I 2015 uddelte FødevareBanken overskudsmad svarende til over 1,5 million måltider.

- Vi har flyttet os utroligt langt på ganske kort tid. Både geografisk og i antal af organisationer, som får mad fra FødevareBanken. Det er en fremgang, vi havde forventet over en periode på to år, som vi nu kan konstatere allerede efter ét år, siger FødevareBankens direktør, Karen Inger Thorsen

Sjovt

Viborg Krisecenter er organisation nummer 100, der fast hver uge får leveringer af de mange forskellige overskudsvarer fra FødevareBanken.

- Det sjovt at få varer fra FødevareBanken, for man ved aldrig, hvad bilen har med. Vi skal være kreative hver gang. Det sætter gang i tankerne og køkkenet for at finde på nye retter. Vi vil også gerne være med til at bekæmpe madspild, og endelig giver det også en bedre økonomi i køkkenet, siger krisecentrets leder, Jane Lindhardt Madsen.

I dag dækker FødevareBanken København- og Aarhus-området samt byerne Taastrup, Roskilde, Randers, Silkeborg, Viborg, Vejle, Horsens, Skanderborg, Gjern, Hammel og Favrskov.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078