23948sdkhjf

125 fødevareproducenter viser frem i Aalborg

Cateringmesse regner med besøg af 4.000 kokke, økonomaer og andre professionelle madfolk
Arrangørerne lover på forhånd, at der bliver tale om et sandt slaraffenland for Nordjyllands professionelle fødevarefolk, når der onsdag er cateringmesse i Gigantium i Aalborg.

Omkring 4.000 fagfolk er tilmeldt som gæster på Cateringmesse Nord, primært kunder hos arrangørerne, som er de lokale fødevaregrossister AB Catering og BC Catering. Gæsterne kan se frem til "et bombardement af kulinariske sanseoplevelser" - leveret af 125 fødevareproducenter, som fremviser nyheder og lader gæsterne smage sig igennem deres udvalg.

Udstillerne er alle sammen leverandører til AB Catering og BC Catering, som har både små og store leverandører med på messen. Fra små, lokale producenter til helt store spillere som Danish Crown, Orkla og Arla.

Cateringmesse Nord har været holdt i Gigantium tre gange tidligere, og den er nu tilbage, større og med flere forudbestilte billetter end nogensinde tidligere, konstaterer Anders Bo Andersen, der er salgschef hos AB Catering Aalborg.

Inspiration er det vigtige

Messen er som tidligere eksklusiv for professionelle kokke, økonomaer og andre med daglig gang i et køkken. Selv om der er mulighed for at købe varer i løbet af massen, er det primære formål at inspirere de mange fagfolk, som dagligt laver mad til tusindvis af nordjyder.

- Hver gang vi inspirerer en kok til at tænke nyt, så kan det være til glæde for potentielt flere hundrede gæster eller kunder ude i restauranterne eller kantinerne. Vi håber med denne messe at kunne give de besøgende en masse spændende aha-oplevelser, som de kan tage med hjem til deres egne køkkener og bygge videre på, siger Anders Bo Andersen.

På messen er der i år et nyt inspirationsområde på over 230 kvadratmeter, hvor blandt andet økologien bliver sat i fokus. Området vil være opdelt i ”frugt & grønt”, ”korn & brød” samt et ”fisk-, kød- og osteområde”.

I ”korn- & brødområdet” vil man kunne opleve kok og bagenørd Simon Philipsen øse af sin brødviden og vise, hvordan man udnytter sine brødrester til sidste krumme.

Også Food College Aalborg deltager på messen, blandt andt for at vise, hvordan man på gastronomuddannelsen kan tænke kreativt med fødevarer og håndværk.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562