23948sdkhjf

Stort kingfish-projekt klar til byggefasen

Fødevareministeren tager det første spadestik i Hanstholm, hvor Sashimi Royal vil opdrætte 4.800 tons fisk om året
Efter lang tids planlægning er fiskefirmaet Sashimi Royal ved at være klar til at begynde byggeriet af sit landbaserede aquakulturanlæg til fiskeopdræt i Hanstholm. Første spadestik bliver taget med deltagelse af fødevareminister Eva Kjer Hansen 25. februar.

Det højteknologiske dambrug skal efter planen årligt opdrætte 4.800 tons kingfish, hvilket vil gøre indehaver Bent Urup til landets største fiskeopdrætter med cirka 10 procent af den samlede produktion.

Spadestikket om knap to uger gælder det første produktionsmodul ud af ialt fire planlagte moduler, som hver forventes at få en kapacitet på 1.200 tons slagtefisk.

Sushi

Kingfish har ifølge Bent Urup et meget stort markedspotentiale, både i Europas og i resten af verden. Fisken, med en konsistens som tun, bliver ikke mindst anvendt til sushi, og den koster cirka tre-fire gange så meget som laks.

- Denne fisk kan i Danmark kun opdrættes i recirkulerede anlæg og har en pris, som kan betale for produktion i et højteknologisk, miljøvenligt anlæg, konstaterer Bent Urup.

De fisk, som bliver opdrættet i Hanstholm, skal komme fra klækkeriet Maximus syd for Thisted - en virksomhed, der har samme ejerkreds som Sashimi Royal. Den første yngel er allerede klar, oplyser Bent Urup, som selv udviklede teknologien bag Maximus-produktionen for 25 år siden.

Gråkjær A/S skal stå for selve byggeriet i Hanstholm, mens Kruger A/S bliver leverandør af procesteknologien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078