Her er de hotte økotendenser

Det skal være kvalitet, det skal være nemt, og det må gerne være flot

Økologien fortsætter med at buldre frem, og danske fødevareproducenter buldrer i høj grad med. De er dygtige, og de har masser af gode ideer, som er med til at holde øko-gryderne i kog, konstaterer to danske eksperter med fingeren på pulsen.

Fremtidsforsker Birthe Linddal og markedschef Helene Birk fra Økologisk Landsforening følger begge økomarkedet tæt, og de er enige om, at der er nogle helt klare tendenser, både hvad angår kvalitet og nyheder. Det fik de to senest fastslået, da de tidligere på måneden deltog i verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg.

- Folk går nu virkelig op i, at det skal være kvalitet. Forbrugerne er blevet mere købestærke, og det betyder, at indkøberne ikke ser så meget på prisen som tidligere. Før købte de gerne økologi fra Østeuropa, fordi "det skal være billigt", men nu bliver kvaliteten for alvor nærstuderet, påpeger Helene Birk.

Som eksempel nævner hun, at juice ikke må smage vandet, og at konsistensen skal være god og stabil.

Hurtige mellemmåltider

På nyheds-området er det ikke mindst hurtige mellemmåltider, der hitter, og det marked vil formentlig bare vokse og vokse. Det handler om varer som snackbarer, grød, salamistænger og snackgulerøddder, som sammen med det boomende udvalg af smoothies og proteindrikke er med til at gøre det nemt at blive mæt ofte.

- Små portioner er virkelig et hit. Folk er på farten, og de tager gerne et mellemmåltid både klokken 11, klokken 12.30 og klokken 15.30. Den slags måltider er meget ofte økologiske, fordi de nye fødevarevirksomheder, som fremstiller mange af dem, er økologiske fra begyndelsen af, siger Helene Birk.

Set med Birthe Linddals fremtidsbriller kan ikke mindst chokolade og sodavand være kategorier, som i de kommende år vinder endnu mere frem i de økologiske versioner.

- I forhold til udviklingen af disse to produktgrupper er det ikke kun økologien, der trækker. Men i høj grad også, at flere forbrugere ønsker produkter uden kunstige sødestoffer, uden uforståelige E-numre og med mindre sukker, hvilket mange af de økologiske varianter kan levere, nævner fremtidsforskeren.

Sundt i moderate mængder

- Den stigende efterspørgsel på økologi er nemlig også i meget høj grad drevet af ønsket om at leve sundere. Og sundhed i år 2016 handler ikke kun om kalorier, men også om vitaminer, mineraler, metabolisme, velbefindenhed, smuk hud, langt liv, glæde, plads til forkælelse og så videre. Chokolade og sodavand kan altså sagtens være sundt, hvis bare ingredienslisten er i orden og det indtages i moderate mængder, tilføjer hun.

Birthe Linddal peger også på, at der især hos de unge først i 20´erne er en spirende tendens til, at vi skal passe på verden og forbruge med omtanke, hvilket spiller rigtig godt sammen med økologien.

Både Helene Birk og Birthe Linddal har bemærket nye strømninger også hvad angår emballagerne.

- Selv om økologi er en livsstil, så gør det ikke noget, at det også ser godt ud og sender nogle signaler til omverdenen, siger Birthe Linddal.

- Ja, designet er blevet rigtig vigtigt. Og det er mange danske producenter også særdeles dygtige til, supplerer Helene Birk.

Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kartoffelmelsfabrik får ny direktør

37-årig bliver ny direktør på AKV Langholt

- Staten må betale, når der findes bakterier i fødevarer

Ingstrup Mejeri går efter den ene forbruger ud af 10

Forbrugerne er blevet langt mere villige til at betale for kvalitet

DNA-metoder bremser fødevaresvindel

Nye metoder gør fødevareanalyser langt mere nøjagtige

IT-folk holder food event i Aarhus

Første år med eget bryg i Hobro

Norsk laksemilliardær bag Amanda-opkøb

Systemfirma vokser på fiskemel og fiskeolie

Dansk fjerkræ kan igen eksporteres

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Der er muligvis også fyringer på vej i Vinderup.

Forbrugernes appetit skærper kravene til produktudvikling

De tider, hvor der fandtes tre mælketyper på hylderne, er forbi

De toppede - og de floppede

Jysk topkøkken kan nu lejes på delebasis

Stor interesse for kommende hygiejnetest

Danespo bygger nyt hovedkvarter i Give

Det er proteinerne, der gør det

Ugens grin: Sikke et syn

Riskærs nye brødfabrik - med levende billeder og på spansk

Ny sommerskole med fokus på fødevarer

Orkla må ikke kalde pasta for Grøntsagsbånd

Fuldt hus til ny fødevaremesse

Randers Bryghus udvider efter succesår

Aarstiderne kan pakke endnu et rekordregnskab ud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

12 nomineret som årets fødevareinnovator

Her får danske fødevarer kvalitetsstemplet

Arla får tusindvis af mælkekasser tilbage

Millionsatsning på insekter

Eurofins: Sådan bremses listeria i produktionen

Procesleverandører bliver klogere

Detektor sniffer sig frem til utætheder i emballagen

Vestjysk dambrug snart klar til sushi-eksport

Trucken kører selv med mozzarella

Arla malker større overskud ud af mindre omsætning

Restauranter i provinsen får nye michelinstjerner

Canada-aftalen kan løfte oste-eksport

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Reception d. 8. & 9. marts

Super sprøde nyheder til panering

De orange faremærker på kemikalier forsvinder

Løwener’s nyheder på måleteknik, vakte stor interesse på VTM

Vi åbner ny butik i Valby…

Dansk produktion af designemner i høj kvalitet

Erikkila travers monteret hos kunde

VTM messen er i fuld gang - du finde Edge-Team i de orange skjorter.

Lejer til stål- og metalindustrien

Glideskinner, glidelister, glidebånd og -føringer til kæder og remme kan du finde hos Jens S.

Konference om forsynings sektoren i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Deltag på dansk fællesstand på Icelandic Fisheries Exhibition 2017 med Danish Fish Tech Group

Y-splitter med kabel. Kompakt hus og mange varianter

DENIOS Brandsikre skabe

Store besparelser ved bedre filtervalg

"Kloge hænder" - 250 unge mødte op til jobmesse hos Prodan

Containere tømmes uden sikring af arbejdsmiljøet

Energispareaftalen - her er hvad du skal have for øje

Originale Reservedele fra Granzow

Dansk Halbyggeri blogger om byggeri

Effektiv luftfordeling og et godt indeklima i Intersport butik

Produktionen i Danmark skal automatiseres med robotter

Knivkurvholder til fødevareindustrien

Har du sat kryds i din kalender?

Send til en kollega

0.214