Her er de hotte økotendenser

Det skal være kvalitet, det skal være nemt, og det må gerne være flot

Økologien fortsætter med at buldre frem, og danske fødevareproducenter buldrer i høj grad med. De er dygtige, og de har masser af gode ideer, som er med til at holde øko-gryderne i kog, konstaterer to danske eksperter med fingeren på pulsen.

Fremtidsforsker Birthe Linddal og markedschef Helene Birk fra Økologisk Landsforening følger begge økomarkedet tæt, og de er enige om, at der er nogle helt klare tendenser, både hvad angår kvalitet og nyheder. Det fik de to senest fastslået, da de tidligere på måneden deltog i verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg.

- Folk går nu virkelig op i, at det skal være kvalitet. Forbrugerne er blevet mere købestærke, og det betyder, at indkøberne ikke ser så meget på prisen som tidligere. Før købte de gerne økologi fra Østeuropa, fordi "det skal være billigt", men nu bliver kvaliteten for alvor nærstuderet, påpeger Helene Birk.

Som eksempel nævner hun, at juice ikke må smage vandet, og at konsistensen skal være god og stabil.

Hurtige mellemmåltider

På nyheds-området er det ikke mindst hurtige mellemmåltider, der hitter, og det marked vil formentlig bare vokse og vokse. Det handler om varer som snackbarer, grød, salamistænger og snackgulerøddder, som sammen med det boomende udvalg af smoothies og proteindrikke er med til at gøre det nemt at blive mæt ofte.

- Små portioner er virkelig et hit. Folk er på farten, og de tager gerne et mellemmåltid både klokken 11, klokken 12.30 og klokken 15.30. Den slags måltider er meget ofte økologiske, fordi de nye fødevarevirksomheder, som fremstiller mange af dem, er økologiske fra begyndelsen af, siger Helene Birk.

Set med Birthe Linddals fremtidsbriller kan ikke mindst chokolade og sodavand være kategorier, som i de kommende år vinder endnu mere frem i de økologiske versioner.

- I forhold til udviklingen af disse to produktgrupper er det ikke kun økologien, der trækker. Men i høj grad også, at flere forbrugere ønsker produkter uden kunstige sødestoffer, uden uforståelige E-numre og med mindre sukker, hvilket mange af de økologiske varianter kan levere, nævner fremtidsforskeren.

Sundt i moderate mængder

- Den stigende efterspørgsel på økologi er nemlig også i meget høj grad drevet af ønsket om at leve sundere. Og sundhed i år 2016 handler ikke kun om kalorier, men også om vitaminer, mineraler, metabolisme, velbefindenhed, smuk hud, langt liv, glæde, plads til forkælelse og så videre. Chokolade og sodavand kan altså sagtens være sundt, hvis bare ingredienslisten er i orden og det indtages i moderate mængder, tilføjer hun.

Birthe Linddal peger også på, at der især hos de unge først i 20´erne er en spirende tendens til, at vi skal passe på verden og forbruge med omtanke, hvilket spiller rigtig godt sammen med økologien.

Både Helene Birk og Birthe Linddal har bemærket nye strømninger også hvad angår emballagerne.

- Selv om økologi er en livsstil, så gør det ikke noget, at det også ser godt ud og sender nogle signaler til omverdenen, siger Birthe Linddal.

- Ja, designet er blevet rigtig vigtigt. Og det er mange danske producenter også særdeles dygtige til, supplerer Helene Birk.

Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu
1

Friske grøntsager er nu en mangelvare

Aqua D'or i strid modvind med »skolevand«

Nyt slagteri skruer op for blusset

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Café-kæde sælger billig Arla-suppe til 10-dobbelt pris

Kaffemand sælger halvdelen af sit livsværk

Muslinger skal give plads til flere havbrug

Fuldkornsfokus sætter rekord

Voksne danskere spiser mere usundt

Millionprojekt vil finde sukker-alternativ

Carlsberg og Rynkeby på vej mod helt nye produkter

Ny fødevarefagmesse melder alt udsolgt

Slikbaron får fem års fængsel for svindel

Espersen kan være på vej til England

Xocolatl flytter til gammel Fakta-butik

Johan Bülow rykker for alvor ind i Finland

Presset Novozymes nedlægger 198 jobs

Arla vil udforske det bæredygtige mejeri

Carlsberg finder ny dansk landechef i egne rækker

Flere kyllinger fra Himmerland i køledisken

Easyfood takker nej til pengepose

Interessen var stor - alligevel har fødevarevirksomheden Easyfood takket nej til at få en finansiel partner ind i virksomheden

Hørkram vil have sunde chauffører

Sundhedstjek og nye vaner er kommet i fokus blandt en særligt sundhedsmæssigt udsat gruppe af medarbejdere: Nemlig lastbilchaufførerne

Ny Løgismose-chef vil ud over stepperne

Den ny Løgismose Meyers-topchef Tørk Eskild Furhauge har udstukket den overordnede linje for fusionskoncernens fremtid

Banker holder igen over for iværksættere

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Silkeborg-slagter vokser voldsomt efter Lidl-aftale

Street food på vej til Helsingør

Lokale fødevarer i fokus i Gram

Gorm's pizzadej nu også i frysedisken

Flere virksomheder gik konkurs i 2016

Skipper tiltalt for ikke at nedkøle fisk

Ugens grin: En sjælden lidelse

Tuborg skifter slogan ... selvfølgelig

Euro Cater klar til at købe op

Cateringfirma knaldet igen og igen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food Innovation House klar til halvt spadestik

Se alle Medlemmernes egne nyheder

FLEXMATIC - Innovativ leverandør til procesindustrien

Safexpert kursus

Regler for eftersyn af tekniske hjælpemidler, herunder elektrisk håndværktøj, ændres fra 1. juli 201

Vi gør PR drømme til virkelighed :)

Ny båndtype ideel til udfordringer med høj fugtighed og varme.

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserøg & slibestøv hos CL Smed

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

CAD modeller til fri rådighed hos Endress+Hauser

Nyudviklet multilift fra Nordland

Komplet pakke- og palleteringslinje til små serier af frugt og grønt

Flowmålere

Besøg Europas største HORECA-messe

Ønsker du at sælge mere til Mellemøsten, så læs videre her

Store opbevaringstanke der kan rumme det meste

Hurtig og præcis laserskæring af XXL stålplader

Vi danskere holder kadencen, når det handler om arbejdsulykker

Jens S. Transmissioner A/S lagerfører et udvidet program af glatte kileremme

Har du fået en ny kollega?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Landmanden får billigere brændsel og øget dyrevelfærd!

NYHED fra Logitrans - pallevogn med vejesystem: Endnu mere fokus på effekti...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fra food trends til forretning

SEW-EURODRIVE 24 timers services

Ved du hvordan plastemballage til fødevare fremstilles?

Send til en kollega

0.251