Her er de hotte økotendenser

Det skal være kvalitet, det skal være nemt, og det må gerne være flot

Økologien fortsætter med at buldre frem, og danske fødevareproducenter buldrer i høj grad med. De er dygtige, og de har masser af gode ideer, som er med til at holde øko-gryderne i kog, konstaterer to danske eksperter med fingeren på pulsen.

Fremtidsforsker Birthe Linddal og markedschef Helene Birk fra Økologisk Landsforening følger begge økomarkedet tæt, og de er enige om, at der er nogle helt klare tendenser, både hvad angår kvalitet og nyheder. Det fik de to senest fastslået, da de tidligere på måneden deltog i verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg.

- Folk går nu virkelig op i, at det skal være kvalitet. Forbrugerne er blevet mere købestærke, og det betyder, at indkøberne ikke ser så meget på prisen som tidligere. Før købte de gerne økologi fra Østeuropa, fordi "det skal være billigt", men nu bliver kvaliteten for alvor nærstuderet, påpeger Helene Birk.

Som eksempel nævner hun, at juice ikke må smage vandet, og at konsistensen skal være god og stabil.

Hurtige mellemmåltider

På nyheds-området er det ikke mindst hurtige mellemmåltider, der hitter, og det marked vil formentlig bare vokse og vokse. Det handler om varer som snackbarer, grød, salamistænger og snackgulerøddder, som sammen med det boomende udvalg af smoothies og proteindrikke er med til at gøre det nemt at blive mæt ofte.

- Små portioner er virkelig et hit. Folk er på farten, og de tager gerne et mellemmåltid både klokken 11, klokken 12.30 og klokken 15.30. Den slags måltider er meget ofte økologiske, fordi de nye fødevarevirksomheder, som fremstiller mange af dem, er økologiske fra begyndelsen af, siger Helene Birk.

Set med Birthe Linddals fremtidsbriller kan ikke mindst chokolade og sodavand være kategorier, som i de kommende år vinder endnu mere frem i de økologiske versioner.

- I forhold til udviklingen af disse to produktgrupper er det ikke kun økologien, der trækker. Men i høj grad også, at flere forbrugere ønsker produkter uden kunstige sødestoffer, uden uforståelige E-numre og med mindre sukker, hvilket mange af de økologiske varianter kan levere, nævner fremtidsforskeren.

Sundt i moderate mængder

- Den stigende efterspørgsel på økologi er nemlig også i meget høj grad drevet af ønsket om at leve sundere. Og sundhed i år 2016 handler ikke kun om kalorier, men også om vitaminer, mineraler, metabolisme, velbefindenhed, smuk hud, langt liv, glæde, plads til forkælelse og så videre. Chokolade og sodavand kan altså sagtens være sundt, hvis bare ingredienslisten er i orden og det indtages i moderate mængder, tilføjer hun.

Birthe Linddal peger også på, at der især hos de unge først i 20´erne er en spirende tendens til, at vi skal passe på verden og forbruge med omtanke, hvilket spiller rigtig godt sammen med økologien.

Både Helene Birk og Birthe Linddal har bemærket nye strømninger også hvad angår emballagerne.

- Selv om økologi er en livsstil, så gør det ikke noget, at det også ser godt ud og sender nogle signaler til omverdenen, siger Birthe Linddal.

- Ja, designet er blevet rigtig vigtigt. Og det er mange danske producenter også særdeles dygtige til, supplerer Helene Birk.

Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nakskov Mill Foods' niche igen en millionsucces

Private label-ekspert holder konstant øje med den næste trend

Storkøkkenleverandør er gået konkurs

Frem satser på mere løntapning

Hurtigere omstillinger bliver alfa og omega i fremtiden for Frem A/S, der gerne vil lave mere løntapning af de nye sodavandsprodukter, der dukker op

Fortsat optimisme hos Marel

En lille nedgang i omsætningen i 2016 bekymrer ikke Marel i Århus.

Premiere: Danish Salmon sælger nu landbaseret laks

Laksene fra Hirtshals er for første gang i danske kølediske

Rynkeby vil udvide igen

Københavnsk marked blandt Europas bedste

The Independent har kåret de 10 bedste street food-markeder i Europa.

Streetfoodmarked forsinkes

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

Ugens grin: Mirakelkur

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Laksefirma klar til kæmpevækst

Danish Crown igen ramt af strejke

Magasin bobler af fødevareindustri

Orkla køber sig ind i SR Food

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Risiko for søm i kapers på glas

Haribo halverede sit danske overskud

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Easis vokser for sjette år i træk

Slut med buræg i SuperBrugsen

Konference: Sådan kan fødevarefolk bruge data

Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Slut med fødevarer med posten

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sådan finder du de rigtige medarbejdere

Prevas byder velkommen til 15 nye medarbejdere

Energioptimering af virksomheden – med mulighed for tilskud

Fedt i udsugningsfiltre øger energiforbruget

Har du den rigtige kabinetkøler?

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Håndholdt XRF - Olympus Delta

Spar tid ved at plukke mere effektivt - vælg den rette plukkemetode

Det er værd at netværke i et medlemsskab, der skaber løsninger.

En flot 2. plads til Dacapo Stainless ved årets store e-handelsprisuddeling

Trækfri luftfordeling med FBS loftpaneler

Dansk Procesventilation har færdiggjort central rengøringsløsning/støvsuger til EX-område

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevarebranchen skal have endnu mere fokus på udnyttelse af ny teknologi og smartere produktion!

AutoCAD, Revit, Inventor: Spar 30%

ZF fører Premium Stephan industrigear og gearmotorer i høj kvalitet!

Lejer til papirindustrien

Fødevareegnede plastbeholdere bruges på tværs af alle brancher

Virksomhederne i Syd klarer sig bedre

Simas holder lukket

Sammenligning af kabinetkølere – hvorfor vælge EXAIR?

Verdens første trykstøbte opsamlingskar!

Straks-udbytte af IT-kursus

Print dine egne skilte i banner størrelse

Lad os give dig overblik over dit løfteudstyr med EasyCert

Send til en kollega

0.201