FoodTechs fremtids-konkurrence fordoblet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år får 50 studerende lov til at dyste i fremtidens tekniske løsninger

Når fødevarebranchens største nordeuropæiske fagmesse for brancherelateret teknologi, FoodTech, foregår i Herning i november, bliver der ekstra meget tryk på afdelingen med fremtidens talenter.

Den indlagte FoodTech Challenge, hvor studerende dyster i at udvikle tekniske løsninger, har denne gang 50 deltagere. Da konkurrencen blev afviklet første gang i 2014, var der 25.

For to år siden løb et proteinprodukt med indbygget vandrensning med sejren. Produktet blev udviklet af et hold studerende med udgangspunkt i en case fra virksomheden Dupont.

FoodTech Challenge tager udgangspunkt i virksomhedscases, som løses af studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne. Konkurrencen skaber dermed grobund for øget samarbejde mellem virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Netop den kendsgerning var i 2014 med til at tiltrække konkurrencens sponsor, Damstahl, der er grossist inden for rustfrit stål.

- Gennem FoodTech Challenge kan vi bidrage til, at unge studerende får stimuleret deres interesse ikke kun for deres studier, men også for hele levnedsmiddelbranchen, der byder både på mange spændende jobs og udviklingsmuligheder. På den måde er FoodTech Challenge med til at styrke dansk fødevareeksport, som er en hjørnesten i dansk økonomi og samtidig i dansk beskæftigelse, siger administrerende direktør i Damstahl Mikael Sthaalros.

I premiereudgaven i 2014 søgte 841 studerende om at være med, og de 25 udvalgte kom fra ni lande. 17 af de 25 fik efterfølgende job i en af de fem virksomheder, som havde en case.

Ved FoodTech 2016 bliver konkurrencen altså dobbelt så stor med deltagelse af 50 studerende. Deltagerne ansøger igen om at være med og sættes efter udvælgelsen sammen i hold á fem studerende.

- En enestående mulighed


FoodTech Challenge strækker sig over tre dage, hvorefter et vinderhold kåres. Men det er en konkurrence med flere vindere, lyder det fra en af de virksomheder, som deltog i 2014.

- Vi lever af mennesker, eller med andre ord: Kvalificerede og veluddannede mennesker. Dem skal vi hente fra uddannelsesinstitutionerne. FoodTech Challenge giver os en enestående mulighed for at se nogle af vores potentielt kommende medarbejdere i et miljø på tværs af uddannelser i et intensivt, virkelighedstro forløb, siger Ulrik Lund Jakobsen, vice president hos en af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA

FoodTech-messen regner med at kunne byde på cirka 300 udstillere, som ventes blive besøgt af omkring 8.000 beslutningstagere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

DK-Foods dømt i sag om maskin-flytning

Konservesfabrik afsløret i dårlig hygiejne

Kontrollanter rynkede bryn på grund af plastkasser og temperaturer

Halkær Ådal har fundet ny distributør af måltidskasser

Det bliver Expressen, der fra 1. juli skal varetage den landsdækkende levering af mad for Halkær Ådal.

1

Klar til gigantisk lakse-eventyr

Se billederne: Nu åbner Aalborgs streetfoodmarked

Det længe ventede gademadskoncept ved Skudehavnen bliver klar til DGI Landsstævnets start i Aalborg på torsdag.

Frugtgigant på vej til Køge

Choktab for ingrediensfabrik: Mislykket maskininvestering tynger alvorligt

Ny app skal få børn til at spise vild mad

Topkok rykker ind på nyt luksushotel

- Restauranter skal have doggybags

Og det skal være obligatorisk, mener L&F

Gastronomisk ekspertteam er udpeget

Nyt forslag til udvidelse af Danish Pork Meat

Tidligere Daloon-ejer investerer i digital handelsplatform

88 danske restauranter med i White Guide Nordic

White Guide Nordic har i år 88 danske restauranter på listen. Den samlede liste toppes af Geranium i København.

Irma satser hårdt på convenience

Snart kan man printe sin egen slik

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Joe & The Juice får bøde af Ligebehandlings-nævnet

Det var ikke ok at ignorere kvindes ansøgning. Kæden siger, at den ikke skeler til ansøgernes køn.

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Ugens grin: Survival of the fastest

Danish Crown bygger for 350 millioner i Kina

Nye fødevarer vinder Produktprisen 2017

Løgismose tilbagekalder kylling med diarrébakterie

Næsten hver anden dansker er immun overfor sundhedsråd

De små og mellemstore virksomheder ryster krisen af sig

Konkurskarantæne til Tigers isleverandør

Ikea vil reducere sit madspild med 50 procent

Først var Frankrig ramt af smørkrise - nu er det tættere på Danmark

Østers med fæle bakterier trækkes tilbage

Håndværkere på Danish Crown arbejder igen

Nu strejker håndværkerne på Danish Crown

Fynboer kalder tofu tilbage

Nu åbner nyt gedemejeri

En lang række Kiwi'er bliver til Netto

Så er den her: Øl brygget på musik

Kæmpe skattesmæk kan ramme ingrediensgigant

Se alle Medlemmernes egne nyheder

SLÅ TIL I DAG - Sidste chance for at få SOLIDWORKS til særpris

Den enkle vej til hurtigere måleresultater

Rør og armaturer fra Alfa Laval

Har +700 konkurrencedeltagere gættet rigtigt?

Sommerhilsen

Foldbare pallecontainere sikrer optimal pladsudnyttelse

Smutter kniven, så spar plastret ...

CENTAFLEX A – den fleksible kobling

Vehicle Telematics kommer i en lille pakke til at skabe stor fremgang i Fleet Management

Oplev fordelene ved virtual reality

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Fødevaresikkerhed - hygiejnisk procesudstyr

Fødevaresikkerhed - hygiejnisk procesudstyr

Har du pladsproblemer??

Expanite A/S modtager AA-kredit rating, en rating som kun tildeles ca. 20% af danske virksomheder.

Rifler, ræs og relationer – en dag med Lemvigh-Müller

Tekstilbaseret ventilation med membrandiffusorer

Et godt indeklima med tekstilbaseret lavimpulsventilation

Se vores guide: valg af el talje

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny Struktur og konstruktionslim fra WEICON - Easy-Mix RK-7300

Gode tilbud sommertilbud fra Inventarland

Prevas har ansat Senior Software Designer, Torben Nielsen

Undgå miljø påbud

Pose fyldning / doy "smart" pack.

Send til en kollega

0.254