FoodTechs fremtids-konkurrence fordoblet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år får 50 studerende lov til at dyste i fremtidens tekniske løsninger

Når fødevarebranchens største nordeuropæiske fagmesse for brancherelateret teknologi, FoodTech, foregår i Herning i november, bliver der ekstra meget tryk på afdelingen med fremtidens talenter.

Den indlagte FoodTech Challenge, hvor studerende dyster i at udvikle tekniske løsninger, har denne gang 50 deltagere. Da konkurrencen blev afviklet første gang i 2014, var der 25.

For to år siden løb et proteinprodukt med indbygget vandrensning med sejren. Produktet blev udviklet af et hold studerende med udgangspunkt i en case fra virksomheden Dupont.

FoodTech Challenge tager udgangspunkt i virksomhedscases, som løses af studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne. Konkurrencen skaber dermed grobund for øget samarbejde mellem virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Netop den kendsgerning var i 2014 med til at tiltrække konkurrencens sponsor, Damstahl, der er grossist inden for rustfrit stål.

- Gennem FoodTech Challenge kan vi bidrage til, at unge studerende får stimuleret deres interesse ikke kun for deres studier, men også for hele levnedsmiddelbranchen, der byder både på mange spændende jobs og udviklingsmuligheder. På den måde er FoodTech Challenge med til at styrke dansk fødevareeksport, som er en hjørnesten i dansk økonomi og samtidig i dansk beskæftigelse, siger administrerende direktør i Damstahl Mikael Sthaalros.

I premiereudgaven i 2014 søgte 841 studerende om at være med, og de 25 udvalgte kom fra ni lande. 17 af de 25 fik efterfølgende job i en af de fem virksomheder, som havde en case.

Ved FoodTech 2016 bliver konkurrencen altså dobbelt så stor med deltagelse af 50 studerende. Deltagerne ansøger igen om at være med og sættes efter udvælgelsen sammen i hold á fem studerende.

- En enestående mulighed


FoodTech Challenge strækker sig over tre dage, hvorefter et vinderhold kåres. Men det er en konkurrence med flere vindere, lyder det fra en af de virksomheder, som deltog i 2014.

- Vi lever af mennesker, eller med andre ord: Kvalificerede og veluddannede mennesker. Dem skal vi hente fra uddannelsesinstitutionerne. FoodTech Challenge giver os en enestående mulighed for at se nogle af vores potentielt kommende medarbejdere i et miljø på tværs af uddannelser i et intensivt, virkelighedstro forløb, siger Ulrik Lund Jakobsen, vice president hos en af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA

FoodTech-messen regner med at kunne byde på cirka 300 udstillere, som ventes blive besøgt af omkring 8.000 beslutningstagere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Millionsatsning på insekter

Arla får tusindvis af mælkekasser tilbage

12 nomineret som årets fødevareinnovator

Her får danske fødevarer kvalitetsstemplet

Eurofins, Danmarks største fødevarelaboratorium, tester en stor del af landets fødevarer i Vejen

Detektor sniffer sig frem til utætheder i emballagen

Lækager i gaspakkede fødevareprodukter bliver opdaget på et splitsekund, mens de suser forbi på båndet

Eurofins: Sådan bremses listeria i produktionen

Vestjysk dambrug snart klar til sushi-eksport

Sashimi Royal i Hanstholm vil opdrætte den værdifulde yellowtail kingfish i miljøvenligt landanlæg

Procesleverandører bliver klogere

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Der er muligvis også fyringer på vej i Vinderup.

Trucken kører selv med mozzarella

Haribo ryster posen

Danmarks største slikfabrik skal være mere rentabel

Arla malker større overskud ud af mindre omsætning

Ny burgerrestaurant vil være en kæde

Restauranter i provinsen får nye michelinstjerner

Københavnsk street food-festival rykker til Aarhus

1

Nyt koncept skal løfte nordjyske måltidskasser

Amatør-avler koster fjerkræslagterier millioner

En enkelt hobbyavler har kostet fjerkræbranchen store eksportindtægter

Humlum Brød får mere plads

Udvider for 340 millioner: Gode penge i usynlig ingrediens

Multivac pakker fremtiden ind

Kæmpeinvestering skal sikre vingummibamserne

Riskærs nye brødfabrik - med levende billeder og på spansk

Aarstiderne kan pakke endnu et rekordregnskab ud

Bookmaker: Michelin-hæder på vej til Fyn

Robotstemme i det ene øre, lydbog i det andet

Hos Arla er det robotten, der bestemmer

Erfarne fødevarekvinder stadig i front

Fødevarebranchen farer vild i støtteordninger

Ugens grin: Let tjente penge

Canada-aftalen kan løfte oste-eksport

Scandic Food vil sælge marmelade i Kina

Peberrod på tube kaldes tilbage

- Vi følger med den vej, fisken svømmer

Fiskeindustrien brager frem år efter år

Fonfisk har næsten ingen maskiner

Høje mælkepriser giver travle mejerier

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bondy A/S tilbyder.

Styrket rådgivning og audit inden for fødevaresikkerhed

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kundenær formidling af butikker til leje og salg

Energivenligt og bæredygtigt materiale til tekstilkanaler

Dansk Procesventilation har færdiggjort punkt- og støvsugning fra posepakkemaskine hos Wewers Mørtel

ZF Danmark tilbyder Zimm spindelgear / donkrafte

Se Fibox' nye profilfilm

Vi arbejder benhårdt - så vi er klar, når VTM messen åbner d. 28. februar!

Jordforbindelsessystem fra DENIOS

AFFALDSSPANDE ”sensorstyret” i rustfri stål - Låget åbner og lukker automatisk - Fra 5 – 80 Liter

Kan du høre?

KK Metal P/S forlænger aftale med VVS-Eksperten

ECHA's kandidatlisten er blevet opdateret!

Besøg Edge-Team på VTM og få en uforpligtende snak omkring Edgecam og Solidworks

Ajcon udvider for Humlum Brød

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Reorganisering på Cp Sourcings Kina-kontor

Video præsentation af Fibox nye vægskab serie ARCA

Omrørere fra AxFlow

WILLBRANDT Gummiteknik med ny Firmapræsentations-brochure

Mød Symetri, Autodesk Platinum Partner og GibbsCam Partner på VTM

Deltag i netværksmøde i Danish Food Tech & Danish Fish Tech Group d. 2. mar...

Eksklusiv simulations-workshop for arkitekter og ingeniører i byggeriet d. ...

AFFALDSSPANDE ”sensorstyret” i rustfri stål - Låget åbner og lukker automa...

Send til en kollega

0.203