FoodTechs fremtids-konkurrence fordoblet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år får 50 studerende lov til at dyste i fremtidens tekniske løsninger

Når fødevarebranchens største nordeuropæiske fagmesse for brancherelateret teknologi, FoodTech, foregår i Herning i november, bliver der ekstra meget tryk på afdelingen med fremtidens talenter.

Den indlagte FoodTech Challenge, hvor studerende dyster i at udvikle tekniske løsninger, har denne gang 50 deltagere. Da konkurrencen blev afviklet første gang i 2014, var der 25.

For to år siden løb et proteinprodukt med indbygget vandrensning med sejren. Produktet blev udviklet af et hold studerende med udgangspunkt i en case fra virksomheden Dupont.

FoodTech Challenge tager udgangspunkt i virksomhedscases, som løses af studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne. Konkurrencen skaber dermed grobund for øget samarbejde mellem virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Netop den kendsgerning var i 2014 med til at tiltrække konkurrencens sponsor, Damstahl, der er grossist inden for rustfrit stål.

- Gennem FoodTech Challenge kan vi bidrage til, at unge studerende får stimuleret deres interesse ikke kun for deres studier, men også for hele levnedsmiddelbranchen, der byder både på mange spændende jobs og udviklingsmuligheder. På den måde er FoodTech Challenge med til at styrke dansk fødevareeksport, som er en hjørnesten i dansk økonomi og samtidig i dansk beskæftigelse, siger administrerende direktør i Damstahl Mikael Sthaalros.

I premiereudgaven i 2014 søgte 841 studerende om at være med, og de 25 udvalgte kom fra ni lande. 17 af de 25 fik efterfølgende job i en af de fem virksomheder, som havde en case.

Ved FoodTech 2016 bliver konkurrencen altså dobbelt så stor med deltagelse af 50 studerende. Deltagerne ansøger igen om at være med og sættes efter udvælgelsen sammen i hold á fem studerende.

- En enestående mulighed


FoodTech Challenge strækker sig over tre dage, hvorefter et vinderhold kåres. Men det er en konkurrence med flere vindere, lyder det fra en af de virksomheder, som deltog i 2014.

- Vi lever af mennesker, eller med andre ord: Kvalificerede og veluddannede mennesker. Dem skal vi hente fra uddannelsesinstitutionerne. FoodTech Challenge giver os en enestående mulighed for at se nogle af vores potentielt kommende medarbejdere i et miljø på tværs af uddannelser i et intensivt, virkelighedstro forløb, siger Ulrik Lund Jakobsen, vice president hos en af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA

FoodTech-messen regner med at kunne byde på cirka 300 udstillere, som ventes blive besøgt af omkring 8.000 beslutningstagere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Billedserier & Videoer: Madværkstedet fik en fremragende premiere

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Dobbelt-ordre til Carsoe

Royal Greenland har valgt Carsoe til at levere et komplet fabriksanlæg til rederiets nyeste filetrawler samt en fabrik til en ny rejetrawler.

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

Andeslagteri er tæt på genåbning

Trecifret millioninvestering skal endevende alle Coca-Colas flasker

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.

Irma sætter insekter på menuen

50 unge fik en smagsprøve på gourmetslagterfaget

Massiv mangel på slagterelever i dagligvarekæderne og slagterbutikker er en tikkende bombe under dagligvarehandlen.

Nyt Wefood-samarbejde skal give sårbare unge fodfæste på arbejdsmarkedet

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Snøfler trækkes tilbage efter risiko for metalstykker

Det første danske øko-sukker på vej

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Fødevarestyrelsen har ikke fundet skandalekød i Danmark

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Klumme: Forebyggelse af fødevaresvindel går ind i en ny tidsalder

Ugens grin: Stop spild af mad

TripleNine klar til at investere 85 millioner

Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale

Vibocold forbereder generationsskifte

Virksomheder i storbyer betaler to milliarder i ekstra skat

Carlsbergs patent på byg åbner for etisk debat

Skares kødkoncern med nyt møgregnskab

Løgismose investerer millioner i kvalitetsfærdigretter

Nestlé-chef: Vi kan mætte tre milliarder mere

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Poul Agger tog Food Innovator Award

Forloren hare trækkes tilbage efter 19 salmonellasyge

Rekordår hos Foss

Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

1

No Crap: Vores muligheder er uendelige

Ingredienskæmpe slår Danmarksrekord

Madspildsaktivist: Private er stadig de største syndere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se nyhederne i vores udlejningsprogram

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference om den fremtidige Forsyningsstrategi

Nyt i sortiment: frysetørret grøntsagspulver og bælgfrugter

Opgradér jeres produktionslinie, til nyeste generation af stregkode-læsere!

DENIOS Pallereoler med opsamlingskar

Cremen af cremen af dansk gastronomi er fundet

Nye produktbrochurer fra Triplan

Spar ressourcer med digitaliseret faktura håndtering

Spar ressourcer med digitaliseret faktura håndtering

Ny ventil fra Univer

PUMPEGRUPPEN A/S introducerer en ny slangepumpe serie fra Mouvex Abaque

DK Transportbånd deltager på Seafood Expo Global i Bruxelles

Borgerne i Tårnby får snart blødgjort drikkevand i vandhanen

Krympepakning af kød- og pølsevarer

Ventilationskanaler skal vedligeholdes

Bearbejdning af kædehjul, koblinger og tandremskiver og konfektionering af transportbånd og tandrem

Nye størrelser i Fibox Gade- og Teknikskabe

ZF fører Premium Stephan industrigear og gearmotorer i høj kvalitet!

SEW EURODRIVE - Fokus på energiforbrug

KK Metal leverer kæmpe lysekrone i messing

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Lasse Nielsen er ansat som service tekniker hos Nidec Industrial Automation...

Kom til Tech Tour i Billund

Risiko ved blæsning med trykluft

Send til en kollega

0.226