FoodTechs fremtids-konkurrence fordoblet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år får 50 studerende lov til at dyste i fremtidens tekniske løsninger

Når fødevarebranchens største nordeuropæiske fagmesse for brancherelateret teknologi, FoodTech, foregår i Herning i november, bliver der ekstra meget tryk på afdelingen med fremtidens talenter.

Den indlagte FoodTech Challenge, hvor studerende dyster i at udvikle tekniske løsninger, har denne gang 50 deltagere. Da konkurrencen blev afviklet første gang i 2014, var der 25.

For to år siden løb et proteinprodukt med indbygget vandrensning med sejren. Produktet blev udviklet af et hold studerende med udgangspunkt i en case fra virksomheden Dupont.

FoodTech Challenge tager udgangspunkt i virksomhedscases, som løses af studerende på tværs af uddannelsesinstitutionerne. Konkurrencen skaber dermed grobund for øget samarbejde mellem virksomheder og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Netop den kendsgerning var i 2014 med til at tiltrække konkurrencens sponsor, Damstahl, der er grossist inden for rustfrit stål.

- Gennem FoodTech Challenge kan vi bidrage til, at unge studerende får stimuleret deres interesse ikke kun for deres studier, men også for hele levnedsmiddelbranchen, der byder både på mange spændende jobs og udviklingsmuligheder. På den måde er FoodTech Challenge med til at styrke dansk fødevareeksport, som er en hjørnesten i dansk økonomi og samtidig i dansk beskæftigelse, siger administrerende direktør i Damstahl Mikael Sthaalros.

I premiereudgaven i 2014 søgte 841 studerende om at være med, og de 25 udvalgte kom fra ni lande. 17 af de 25 fik efterfølgende job i en af de fem virksomheder, som havde en case.

Ved FoodTech 2016 bliver konkurrencen altså dobbelt så stor med deltagelse af 50 studerende. Deltagerne ansøger igen om at være med og sættes efter udvælgelsen sammen i hold á fem studerende.

- En enestående mulighed


FoodTech Challenge strækker sig over tre dage, hvorefter et vinderhold kåres. Men det er en konkurrence med flere vindere, lyder det fra en af de virksomheder, som deltog i 2014.

- Vi lever af mennesker, eller med andre ord: Kvalificerede og veluddannede mennesker. Dem skal vi hente fra uddannelsesinstitutionerne. FoodTech Challenge giver os en enestående mulighed for at se nogle af vores potentielt kommende medarbejdere i et miljø på tværs af uddannelser i et intensivt, virkelighedstro forløb, siger Ulrik Lund Jakobsen, vice president hos en af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA

FoodTech-messen regner med at kunne byde på cirka 300 udstillere, som ventes blive besøgt af omkring 8.000 beslutningstagere.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Emmerys tilbage i millionminus

Kasseboner kan blive guld værd for fødevareproducenter

Nyt projekt samler enorme mængder data om forbrugeradfærd

Så er tyggegummi-gigant blevet solgt

Ristede larver er kaldt retur

Gammel fredning kan bremse gourmetbageri

Nye ejere imponeret over Fertin

Klamt: Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter

Millioner til dansk industri 4.0

Vestfyen satser stort på eksport

Bryggeriet ikke tilfreds med overskud på to millioner kroner

Chr. Hansen gafler direktør hos Novozymes

Fiskegrossist tror på øko-succes i Sverige

Dansk And dropper halalslagtning

Dansk øko-eksport tordner videre

Nettos madspild ned med 20 tons

Julete tilbagekaldes: Kan give leverskader og kræft

Restaurantkæde laver en stor solcellepark

Beck Pack Systems udvider for millioner

Hygiejnen sidder i overfladen

Risiko for glasskår i sorte oliven

1

Fødevaregrossist må ikke hedde Selected Goods

Nordjysk firma har tabt navnestrid til Zelected Foods

Jensens Bøfhus har ændret navnet

Medie: Tyggegummi-mastodont tæt på salg

Fertin Pharma forventes at være solgt inden nytår

Bornholmsk mælk bøvler med holdbarheden

Der skal dansk gris på gaflen i Colombia

Landet har netop åbnet for import af dansk svinekød

Hvem dækker hvad, når det går galt til julefrokosten?

Ugens grin: Overarbejde lønner sig ikke

Kommunerne jagter laveste pris

Fjerkræslagteri holder vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Royal Unibrew får ny topchef

TV-kok: Sådan bekæmper du julemadspild

Sådan får du vejledningsbesøg af Fødevarestyrelsen

Kinesere stjal Jimcos identitet

Tulip-medarbejdere har sluttet deres strejke

Kæmpestor relancering af Carlsberg på vej

Salmonella i danske æg og kyllinger er stort set udryddet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få det til at gå 3 gange hurtigere med SpeedClad Twin

Expanite holder ikke ferielukket!

Busch takker for en succesfyldt Ajour messe.

CRECEA julekalender - 9. december

Gør ikke som julemanden.

Det perfekte match, LH Maskinfabrik og Ingemann Maskinfabrik fusionerer​

At være del af en mindre virksomhed giver mange muligheder!

SEW Eurodrive - Dedikerede løsninger

Basta termokasser- stærke kasser til stærke priser

CRECEA julekalender - 8. december

Ajour 2016 - Tak for sidst

Det svenske marked bidrager godt til Q-Systems positive resultat i 2016

Smart lagring og aftapning med IBC-stationer fra DENIOS

Lejefri encoder til trang plads. Kompakt, robust og driftsikker

KK Metal tager socialt medansvar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv og trækfri ventilation i festlokale

NovAseptic mixere - fra 1 til 30.000 liter

Se hvilken farve dit løftegrej skal mærkes med i 2017

Beskyt dit gods mod kulden

Sådan optimerer du virksomhedens indkøb

Salicath ApS forhandler folie: Poser til brød og kager

CRECEA julekalender - 7. december

Induktive "supershorties"

Off-line testing af pakkelinje

Send til en kollega

0.358