23948sdkhjf

Trecifret millionbeløb til Ticans andelshavere

Med salget af Tican til den tyske fødevarekoncern Tönnies får andelshaverne 410 millioner.
Tican fordeler 410 mio. kr. til andelshaverne. De 300 mio. kr. udbetales og 110 mio. kr. indsættes på nye andelshaverkonti

På den netop afholdte generalforsamling har Tican a.m.b.a.’s andelshavere vedtaget at udbetale en restbetaling på 105 øre/kg for svin og 90 øre/kg for søer leveret i regnskabsåret 2014/15.

Generalforsamlingen vedtog ligeledes at udbetale 5 års hensættelser på A-kapitalkonti svarende til 100 mio. kr., og samtidig fordeles 110 mio. kr. af den resterende egenkapital på nye personlige andelshaverkonti. Ud over dette får Andelshaverne i Tican a.m.b.a. udbetalt yderligere 80 øre/kg i aconto betaling for slagtesvin leveret siden 1. oktober 2015 – i alt ca. 50 mio. kr.

Udbetalingerne er betinget af endelig closing af aktiehandlen med Tönnies, hvilket forventes at finde sted den 11. marts 2016.

- Den løbende drift i selskaberne i 2014/15 har været stærkt påvirket af ejerskabsprocessen. Overordnet kan vi sige, at forædlingsdivisionen har klaret sig godt, hvorimod slagteridriften har været udfordret af et stort udbud af svinekød på verdensmarkedet, udtaler bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen og fortsætter:

- Den langvarige ejerskabsproces og medfølgende usikkerhed blandt medarbejdere og kunder har udfordret forretningerne samt belastet regnskabet med store nedskrivninger og engangsomkostninger. Det regnskabsmæssige resultat er således et underskud på 32 mio. kr., men korrigeret for særlige værdireguleringer m.v. er driftsresultatet et overskud på 130 mio. kr., hvilket er en pæn fremgang i forhold til året før og bedre end budgetteret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078