23948sdkhjf

Foodexpo fra land med hæderspriser og travlhed

Nordens største fødevaremesse åbnede med et brag i MCH Messecenter Herning søndag. Mange valgte at besøge messen og opleve det store aktivitetsprogram, som blandt andet bød på den 25. udgave af konkurrencen om titlen som Årets Kok.
Straks efter åbningen af den 7. udgave af Foodexpo indtog mange interesserede besøgende messehallerne i Herning. Her kunne de opleve 498 udstillere, 358 nyheder og tage del i et stort aktivitetsprogram.

Åbningsdagens aktivitetsprogram bød blandt andet på indvielse af Hede Hotel – et hotel inspireret af naturen omkring Herning, hvor udstillernes produkter præsenteres på en ny, inspirerende måde.

Hede Hotel er også stedet, hvor Speakers Corner er at finde. Her havde blandt andre Chili Klaus ordet, hvor han talte til et tætpakket publikum.

Chokoladekunst på to meter
Et andet sted i messehallerne, hvor publikum mødte talstærkt op, var i Hal M, hvor interesseren for at overvære Danish Showpiece Competetion var stor. Tre hold dystede i konkurrencen, hvor der blev skabt spiselig chokoladekunst på op til to meter i højden.

Vinderne af konkurrencen blev fundet efter fire timers intensivt chokoladearbejde og lang votering af dommerne. Førstepræmien gik til Palle Sørensen og assistent Tobias Hamann-Pedersen, kendt fra DR-programmet Den Stor Bagedyst.

- Jeg har brugt 550 timer på at udvikle skulpturen, mens jeg har passet et arbejde ved siden af. Nu er jeg glad og virkelig træt, sagde en lykkelig Palle Sørensen.

Konkurrencens andenplads gik til Andreas Overgaard fra Le Glace med assistent Thomas Bastholm. Tredjepladsen fik Ronnie Holm fra Hotel- og Restaurantskolen i København med assistent Kathrine Malling Vigand Christensen.

Årets Kok og Årets Tjener
På Foodexpos første dage blev også de præstigefyldte titler Årets Kok og Årets Tjener uddelt. Årets Kok, som i år fejrer sit 25 års jubilæum, er Danmarksmesterskabet for professionelle kokke og årets begivenhed i den gastronomiske verden.

Vinderen af Årets Kok 2016 blev 30-årige Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Århus. Andenpladsen gik til Magnus Mondrup Knudsen fra Formel B på Frederiksberg, mens Rasmus Kofoed Sørensen fra Radisson Blu Scandinavia Hotel, København, fik tredjepladsen.

Året Tjener blev 33-årige Peter Pepke fra Kong Hans Kælder, København. Andenpladsen i den konkurrence gik til Helle Barnholt, Restaurant Lieffroy, Nyborg, mens Simon Bjerre-Pedersen, Norsminde Kro i Odder fik tredjepladsen.

Artiklen er en del af temaet Foodexpo.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.861