23948sdkhjf

Over 25.000 gæstede Foodexpo

Udstillerne overgik sig selv, konstaterer messedirektør
Tirsdag blev den sidste smagsprøve delt ud og de store køkkenmaskiner igen pakket væk, da Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, rundede af i MCH Messecenter Herning.

Ifølge arrangørerrne har 25.822 besøgende lagt vejen forbi messens 498 udstillere i løbet af de tre åbningsdage. Det overgår den seneste messe i 2014, hvor messen blev besøgt af 24.243.

Udstillerne på årets messe fortæller om besøgende med stor interesse og købelyst:

- Vi har nået vores målsætning, og det er jo altid dejligt. Men når man så kan lægge yderligere et lag oveni, så bliver det jo bare endnu skønnere. Så jeg går hjem med en glad følelse af, at vi er lykkedes, og at vi virkelig har fået noget ud af de kræfter, vi har lagt i vores messedeltagelse, siger Per Moth, National Field Sales Manager hos JDE Professional, som sælger kaffeløsninger.

En anden udstiller, KEN Storkøkken, pakker også messestanden sammen med en følelse af tilfredshed:

- Der har været kunder allevegne hele tiden. Hvis vi ikke havde været her i år, havde det været en kæmpefejl, må jeg sige. Vi har været super glade for at være her, og vi føler virkelig, det har været en god platform til at præsentere de ting, vi gerne ville, siger administrerende direktør Jan Foged fra KEN Storkøkken

Hos MCH Messecenter Herning glæder administrerende direktør Georg Sørensen sig over tilbagemeldingerne fra både udstillere og gæster.

- Det er en fornøjelse, at opleve hele branchens opbakning til Foodexpo. Det flotte besøgstal er i høj grad udstillernes fortjeneste. De har bakket bredt op, gjort sig umage og overgået sig selv. Udstillerne har i allerhøjeste grad givet gæsterne noget at komme efter. Så det er med taknemlighed og tilfredshed, vi runder af for denne gang og glæder os til næste Foodexpo i 2018, siger direktøren.

Nordens bedste kok og tjener


Foodexpo har budt på et spækket aktivitetsprogram med foredrag og prestigefyldte fagkonkurrencer. Messens sidstedag var ingen undtagelse. Her blev DM i Chokolade afviklet, og det endte med, at Peter Buch Hansen og Nico Dreier Petersen fra Kold College kunne indtage præmieskamlens øverste trin.

Et andet sted i messehallerne blev der også slidt over gryderne, mens dommerne holdt et vågent øje. I en regn af guldglimmer og til lyden af hver sin nationalmelodi kunne svenske Isak Wigh fejre titlen som Nordens bedste Kok, mens finske Lari Helenius vandt Nordens bedste Unge Kok og finske Saara Alander fejrede, at hun blev Nordens bedste Tjener 2016.

Mange af messens gæster har de seneste dage lagt vejen forbi Foodexpo News, hvor de har kunnet opleve 358 nyheder, hvilket er rekordmange. Nyhederne fordelte sig i to kategorier: Føde- & Drikkevarer samt Interiør & Udstyr. Vinderne blev Gråsten Fjerkræ, som vandt kategorien Føde- & Drikkevarer med firmaets lammepakke, mens en håndtørrer fra Waterless Scandinavia Aps vandt kategorien Interiør & Udstyr.

Vinderne af konkurrencer på Foodexpo 2016:
Nordens Bedste Kok: Isak Wigh, Sverige
Nordens Bedste Unge Kok: Lari Helenius, Findland
Nordens Tjener: Saara Alander, Finland
Årets Kok: Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Aarhus
Året Tjener: Peter Pepke fra Kong Hans Kælder, København
Danmarks Bedste Kokkeelever: Christian Wellendorf og Christian Nurup fra Kokke- og Tjenerskolen Selandia
Danmarks Bedste Tjenerelev: Niels Buch Gormsen og Maria Martha Mønster Nielsen fra Teknisk Skole i Silkeborg
Danmarks Bedste Caterelever: Maria Walander Hansen og Cecilie Walander Hansen fra Svendborg Erhvervsskole
Danmarks Bedste Receptionistelev: Pernille Pakaci fra Hotel- og Restaurantskolen i København
DM i Chokolade: Peter Buch Hansen og Nico Dreier Petersen, Kold College
Danish Showpiece Competetion: Palle Sørensen og Tobias Hamann-Pedersen
Foodexpo News – Føde- og Drikkevarer: Gråsten Fjerkræ, Lammepakke
Foodexpo News – Interiør & Udstyr: Waterless Scandinavia Aps, håndtørrer
Danmarks bedste hønsesalat: Jens Christian Lundgaard, Humlebæk
Danmarks bedste grillpølse: Slagter Schmelling, Gilleleje
Danmarks bedste frikadelle: Slagteren på Møllevej, Thisted
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094