23948sdkhjf

Thisted Bryghus kåret som Årets danske Bryggeri

Thyboerne fik næsten en fjerdedel af stemmerne
Danske Ølentusiaster har kåret Thisted Bryghus til Årets danske Bryggeri 2015.

Det innovative bryggeri i Thy nærmest vælter sig i hæder. For godt et halvt år siden vandt Thisted Bryghus Den regionale Ølpris 2015, og nu har Danske Ølentusiaster på landsplan valgt det til Årets danske Bryggeri 2015 med næsten en fjerdedel af stemmerne.

Dertil kommer, at Thisted Bryghus havde ikke færre end tre øl med i finalen om at blive Årets danske Ølnyhed 2015.

Kåringen som Årets danske Bryggeri 2015 blev offentliggjort ved Danske Ølentusiasters generalforsamling i Odense i weekenden.
Andenpladsen gik til Amager Bryghus, mens Hornbeer blev nummer tre.

Thisted Bryghus blev stiftet i 1902 på baggrund af det fallerede Thisted Aktiebryggeri fra 1898. Lokalt i Thy er bryggeriet ikke mindst kendt for sine generalforsamlinger, kaldet den fjerde højtid, hvor over 1.200 aktionærer og gæster samles i Thy Hallen til gule ærter, øl, kortspil og hygge.

16 nye øl

Thisted Bryghus blev først rigtig landskendt, da daværende brygmester Peter Klemensen tiltrådte i 1981 og begyndte at udvikle nye og spændende øl - som Porse Guld i 1984, Limfjords-Porter i 1989 og den første danske, økologiske øl i 1995.

Peter Klemensen gik stort set på pension i 2009, og i dag består ledelsen af direktør Aage Svenningsen og brygmester Antoni Aagaard Madsen.

Bryghuset har sendt 16 nye øl på markedet i 2015, af hvilke ikke mindst den amerikanske serie Boston, Monterey og Seattle er blevet godt modtaget af supermarkedskunder landet over.

Årets helt store nyskabelser kom dog med serien af Ny Nordisk Øl, hvor Antoni Aagaard Madsen i samarbejde med Peter Klemensen erstattede humle med ingredienser fra Nationalpark Thy - som for eksempel porse, birk, havtorn, malurt, rønnebær og hyben.

Desuden har Antoni Aagaard Madsen tilladt sig at "lege" lidt med klassikeren Limfjords-Porter og lavet to nye versioner i 2015: en med ekstra lakrids og en fadlagret.

En fra hver af ovennævnte serier var med i finalen om Årets Ølnyhed 2015: Boston, Thagaard (med birkeblade og grannåle) og Limfjord-Porter Lakrids.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079