23948sdkhjf

Hidtil bedste år for FF Skagen

Nye markeder, nye produkter, eksport til mere end 60 lande og udvikling af nye forretningsområder er blandt forklaringerne på et historisk godt resultat hos fiskemelsfabrikken i Skagen.
- Gode priser på fiskemel og fiskeolie samt en relativ gunstig udvikling på valuta-markedet resulterede i et tilfredsstillende år for fiskemelsfabrikken FF Skagen.

Det var en tilfreds bestyrelsesformand, fiskeskipper Jens A. Borup, der på generalforsamlingen 17. marts kunne glæde sig over resultatet.

Omsætningen blev 2 mia. kr. med et overskud før skat på 120,8 mio.kr. og efter skat 91,4 mio. kr. Egenkapitalen blev styrket yderligere og er 264 mio.kr.

Flere nye aktiviteter
2015 blev præget af flere nye aktiviteter, som i fremtiden vil få betydning for virksomheden.

- Fabrikken i Skagen renoveres for omkring 70 mio. kr. og i Hanstholm for 25 mio. kr. Disse investeringer vil resultere i yderligere styrkelse af vore produkters kvalitet, foruden betydelige energibesparelser samt miljøforbedringer, fastslog Jens A. Borup.

Der investeres desuden yderligere i laboratoriet. Der vil blive arbejdet strategisk og målrettet på at udvikle hidtil ukendte egenskaber i fiskemel som basis for mere specifikke produkter, der i stigende omfang efterspørges herhjemme og internationalt.

Nye markeder
I 2015 har FF Skagen brugt mange kræfter på at etablere nye markeder og det vil man fortsætte med, understreger Jens A. Borup.

FF Skagen A/S er blevet 40 pct. medejer af et nyt selskab til transport af fisk og fiskeprodukter i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen, Rygaard Fisketransport A/S med udgangspunkt i, at FF først overtog HF Transport og Fiskehandel A/S i Hirtshals med en vognpark på flere end 100 trailere og en fiskehandel med opkøb af fisk og fiskeafskær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109