23948sdkhjf

Kager på giftigt papir bliver i handelen

Kun Aldi har fjernet produkter med farlige fluorstoffer fra hylderne
Selv om en test for nylig har vist, at masser af kager bliver produceret på papir og pap, som overskrider de vejledende grænseværdier for fluorstoffer med op til flere tusinde gange, er de fleste af produkterne stadig at finde i stor stil på butikkernes hylder. Kun discountkæden Aldi har fjernet dem, skriver fagbladet Ingeniøren på sin hjemmeside.

Testen blev offentliggjort af Forbrugerrådet Tænk for halvanden uge siden og påviste fund af fluorstofferne i emballager til fire færdigkager. Værst så det ud i en hindbærroulade fra Aldi - her var Fødevarestyrelsens vejledende grænseværdi overskredet med faktor 4.171.

Den pågældende hindbærroulade er bagt hos Coronet Cake Company, som ifølge Ingeniøren laver 12 forskellige roulader og en række andre kager, som alle er solgt på det samme papir med flourstoffer. Virksomhedens direktør, Allen Jensen, fortæller til fagbladet, at ingen andre end Aldi har kaldt produkterne tilbage. Coronet har heller ikke selv gjort noget for at få dem væk fra hylderne, men har bestilt sine egne analyser.

- Ikke ulovligt

De øvrige tre kager, som ifølge Forbrugerrådet Tænk bliver leveret på fluorstof-papir, kommer fra Dansk Mærkevare Salg, Dan Cake og Nordthy A/S.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ønsker ifølge Ingeniøren ikke at kommentere sagen, men fagbladet har fået en kommentar hos Fødevarestyrelsen:

- Vi anbefaler, at man ikke anvender fluorerede stoffer, men det er ikke ulovligt, og virksomheden skal foretage en konkret vurdering af, om reglerne er fulgt, og at fødevarerne er sikre, siger biolog Mette Holm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078