23948sdkhjf

Dansk opfinder-ikon lancerer spiselige poser

- Jeg er ikke til at stoppe, fastslår optimistisk nordjyde
Præcis et år efter, at hun afslørede den såkaldte “Eatable Bike” - en cykel, der kan spises - lancerer den nordjyske opfinder Maria Berg i dag endnu et banebrydende koncept.

Denne gang handler det om papirposernes afløser: Maria Berg har opfundet poser, der minder om papir, men som kan spises, når man ikke skal bruge dem mere.

- Jeg er simpelthen fuldstændig henrykt. Det her er kæmpestort, ikke bare for mig, men for hele verden. Mange af mine samarbejdspartnere kalder det "et genialt koncept", og jeg er tilbøjelig til at give dem ret, siger Maria Berg.

De nye poser har hun givet navnet “Eatable Bags”. Hun vil ikke afsløre, hvad de er lavet af, men lover, at der er tale om et ret sundt og forholdsvis velsmagende produkt.

Mega-irriterende kollega

Poserne er ikke mindst tiltænkt bagerforretninger, som altså nu kan sælge rundstykker og kager i en emballage, som kunden kan bruge som en slags dessert.

Hvordan fik du en så storslået idé?

- Jamen, det var egentlig nemt nok. Jeg har en mega-irriterende kollega, som med jævne mellemrum køber morgenbrød, og som bagefter puster papirposen op og pludselig baldrer den, så man får et gevaldigt chok. En dag tænkte jeg, at det må man kunne gøre noget ved, og så gik jeg i gang med at opfinde.

- Eatable Bag har simpelthen en struktur, som gør, at den ikke kan knaldes, forklarer den nordjyske erhvervskomet.

Maria Berg vil i de kommende måneder cykle rundt i det nordlige Europa - naturligvis på en Eatable Bike - for at promovere de nye poser. Hun regner med at sælge i omegnen af 12 millioner Eatable Bags inden 1. april næste år.

- Jeg er ikke til at stoppe. Jeg er smækfyldt med energi. Jeg er ikke bange for noget som helst, fastslår hun.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094