23948sdkhjf

Industrien holder eksportmotoren i gang

Dansk eksport faldt med 1,6 procent i februar i forhold til måneden før, men industrieksporten leverer en flot fremgang
- Industrieksporten leverer pæne resultater og trækker den samlede danske eksport op. På flere andre områder er eksportmotoren stadig i tomgang.

Det vurderer cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby oven på Danmarks Statistiks månedlige opgørelse af dansk udenrigshandel med varer.

- Ses eksporten i et halvårligt perspektiv, er der vækst at spore. Det giver anledning til optimisme, selv om der ikke er grund til at juble. Dansk eksport lider under det uvejr, som er trukket op over de internationale handelsmarkeder de seneste mange måneder. Den træge udvikling i udenrigshandlen er en konsekvens af tilstandene i udlandet, som i høj grad må karakteriseres som usikre, siger Thomas Søby.

Dansk industri er dog et af de få områder, hvor eksporten stiger.

- Situationen taget i betragtning er industrieksporten stærkeste mand på holdkortet i en tid, hvor både eksporten af tjenester og især brændsels- og olieprodukter er hårdt ramt. Jeg forventer, at fremtiden vil byde på en markant stigning i eksporten af industriprodukter, og vi har de seneste måneder set de første spæde skridt i den retning, siger Thomas Søby.

I februar steg industrieksporten ifølge Danmarks Statistik med 7,2 procent i forhold til niveauet i januar.

- Den godkendte eksportpræstation fra dansk industri skyldes, at produktiviteten er høj. Det smitter af på konkurrenceevnen. Man kan næsten sige, at industrien holder hånden under vareeksporten. En tendens, der faktisk har været gennemgående det seneste års tid, siger Thomas Søby.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078