23948sdkhjf

Nu vil Hummel-milliardær lave øko-fødevarer

Christian Stadil kaster sig ud i fødevareproduktion med nyt brand
Christian Stadil, der har opbygget en milliardformue ved at beskæftige sig med blandt andet modetøj, emballage og fødevareteknologi, kaster sig nu også ud i at producere fødevarer.

Sammen med sin forlovede, Alice Brunsø, har han etableret virksomheden Mät, der i første omgang lancerer en proteinbar, og som efter planen senere følger op med focaccia-boller, pølsehorn, pizzabunde, grød­blandinger, snacks og toppings til yoghurt, skriver Berlingske Business.

Der er tale om et økologisk fødevarebrand, hvis produkter har æggehvideprotein som en af hovedingredienserne, og som er helt uden sukker.

Flere år undervejs

- Det er noget, vi har overvejet i flere år. Det at producere fødevarer til forbrugerne i stedet for til andre virksomheder er et stort skridt. Vi ved meget om fødevarer, men har ikke før produceret direkte til ­for­brugerne. Men jeg har mange erfaringer fra blandt andet Hummel om branding og markedsføring, som jeg tror kan bruges i Mät, siger ­Christian Stadil til Berlingske.

Stadils viden om fødevarer hænger sammen med, at flere af hans andre virksomheder beskæftiger sig med ingredienser - eksempelvis Sanovo og Ovodan, der er eksperter på æggeområdet.

Christian Stadil oplyser til Berlingske, at han regner med en Mät-omsætning på et tocifret millionbeløb i løbet af et par år, men at han anser potentialet for at være langt større. I første omgang har han hyret Niels og Nicolai Rømer, der også står bag blandt andet Ørbæk Bryggeri, til at stå for produktionen af de nye proteinbarer.


Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063