23948sdkhjf

- Kun skandinaver kræver makrel i tomat

I andre lande har Sæby Fiske-Industri succes med mange andre varianter
Der er enorme forskelle på, hvordan forbrugere i forskellige lande vil have deres makrel.

Det fastslår direktør Henrik Mikkelsen hos Sæby Fiske-Industri, som konstant prøver at forny sig, men som igen og igen må konstatere, at makrelspiserne i Skandinavien stort set kun vil have én variant: Makrel i tomat.

- Kun 1-2 procent af vores salg i Skandinavien er ikke i tomat. I England sælger vi 20 forskellige varianter, og den med ren tomat udgør kun 15 procent. I Frankrig, hvor de spiser rigtig meget makrel, sælger vi makrel med for eksempel grøntsager, sennep og hvidvin, fortæller Henrik Mikkelsen.

- Jeg kan da godt sidde og ærgre mig, men det nytter jo ikke noget, når den danske hr. og fru Jensen kun vil have dem i tomat, tilføjer direktøren, der lige som de andre ansatte på Sæby-virksomheden må spise al den makrel, han vil. Han vælger næsten hver gang en marokkansk variant, der er meget krydret, og som ellers går til det engelske marked.

Nyt marked i Frankrig

Frankrig er først for nylig kommet med på listen over de danske makrellers destination, og det har kun kunnet lade sig gøre med hjælp fra den engelske samarbejdspartner Princes, der ikke selv har en makrelproduktion, men som har et velfungerende set-up med salg af andre fødevarer i Frankrig.

- Lige nu går omkring fem procent af vores produktion til Frankrig, men planen er, at det skal op på 20 procent, fortæller Sæby-direktøren, som også har eksport til Holland, Belgien og Tyskland.

LÆS det seneste Food Supply Magazine - GRATIS adgang

På det danske marked slår Sæby Fiske-Industri gerne lidt på, at virksomhedens makrel-produkter er dansk produceret - som de eneste overhovedet.

- Al makrel produceret i Danmark kommer herfra, også dem der står Amanda på. Både Glyngøre og Larsen Danish Seafood får lavet deres i Tyskland, men vores kollegaer er smarte nok til, at det lyder dansk, bemærker Henrik Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063