23948sdkhjf

- Summen af bøvl er altid konstant - men kedeligt, dét bliver det aldrig

Nu kommer bogen om den finurlige mejerist Niels Henrik Lindhardt, hans mejeri og hans familie
Enhver, der har mødt indehaveren af Aabybro Mejeri i Nordjylland, Niels Henrik Lindhardt, ved, at han ikke er helt almindelig.

Han kan fortælle så mange gode historier og fremvise så mange spændende ting og sager, at han burde skrive en bog om det
.
Det var faktisk lige præcis det, journalisten og forfatteren Lene Shannon foreslog Niels Henrik Lindhardt, da hun mødte ham første gang for snart tre år siden - at han skulle skrive en bog om livet på Aabybro Mejeri.

- Jeg kan jo ikke skrive, indvendte han. Så det endte med, at han lavede en aftale med Lene Shannon om, at han og hans familie skulle fortælle historien, og at hun skulle skrive bogen.

Resultatet er nu færdigt, og bogen bliver officielt præsenteret 4. juni - naturligvis ved et arrangement på mejeriet, hvor Niels Henrik Lindhardt samme dag holder "Isens Dag" med åbent mejeri, hoppeborg, borgmesterbesøg, mejerikonkurrence og "et orkester med noget trutteri".

- Sådan en bogudgivelse plejer vist at være noget med sur hvidvin og saltstænger. Det bliver det ikke her, siger Niels Henrik Lindhardt, som til gengæld garanterer, at der er Ryå Is til alle gæster.

Tre generationer fortæller


I bogen kommer Lene Shannon på 236 sider kommer vidt omkring livet på Aabybro Mejeri, der bliver skildret af tre generationer Lindhardt.

- Det, jeg er allermest glad for ved bogen, er, at min far har fortalt så meget - og at han har bekræftet alt det, jeg har sagt. Der ville jo gå en hel generation tabt, hvis ikke han var med, siger Niels Henrik Lindhardt med henvisning til nu 80-årige Anker Lindhardt, som sammen med sin hustru, Ingeborg, købte Aabybro Mejeri i 1968.

Tredje generation, Niels Henriks Lindhardts sønner, Niels Jørgen og Hans Christian, har også bidraget, og der er desuden blevet plads til beretninger fra nogle af de ansatte, der har været med til at præge Aabybro Mejeri.

- Desværre er min mor ikke med. Hun var en gudsbenådet fortæller, og jeg havde sagt til hende, at hun skulle skrive noget ned, inden hun døde. Det fik hun ikke gjort, og hun døde i 2012, fortæller den nuværende mejerist om Ingeborg Lindhardt, som var den, der havde det helt store overblik på mejeriet i flere årtier.

Hun døde af lungesygdommen KOL, og derfor har familien besluttet, at overskuddet fra salget af bogen skal gå til Lungeforeningen.

- Mor fik forsiden, jeg fik bagsiden


Ud over selvfølgelig at blive nævnt utallige gange i bogen er Ingeborg Lindhardt også til stede på forsiden - i form af hendes valgsprog, "der er intet nyt under solen". Det er trykt i en hvid boks nederst til venstre ovenpå et billede af Niels Henrik Lindhardt ved et stort skilt foran mejeriet, og valgsproget ser måske umiddelbart lidt underligt ud dér.

Aabybro-mejeristen er dog ikke bleg for at indrømme, at der ikke er nogen specielt dybere mening med placeringen:

- Det var simpelthen for at få dækket åbningstiderne - hvis nu de bliver ændret, siger han og peger på, at mejeriets nuværende åbningstider står på skiltet inde bag den hvide klat.

- Så nu har mor fået forsiden af bogen, og jeg har fået bagsiden, hvor mit eget valgsprog står: "Summen af bøvl er altid konstant. Men kedeligt, dét bliver det aldrig". Det skal også stå på min gravsten ...

At det ikke har været kedeligt at vokse op på mejeriet i Aabybro og senere at overtage det fremgår tydeligt af bogen, som er spækket med billeder. Den er til gengæld blevet renset for nogle af Niels Henrik Lindhardts mest bramfri bemærkninger, inden den gik i trykken.

- Jeg snakker jo meget, og nogle ting ser ikke så godt ud på tryk, erkender han.

- Andre ting, som er med i bogen, synes jeg selv måske lyder lidt pralvornt. Men sådan er det jo - vi har oplevet mange sjove ting, tilføjer den 52-årige mejerist, som blandt meget andet ejer en større samling biler, med en Rolls-Royce, en limousine og en Corvette blandt favoritterne.

Nu glæder Niels Henrik Lindhardt sig så bare til, at bogen officielt bliver udgivet:

- Jeg håber, at folk synes det kan være spændende at læse om mejeribruget i tidens løb. Og om en simpel mejerist i Vendsyssel. En, der ikke var den hurtigste knallert, men som alligevel ramte sporet på et tidspunkt ...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094