23948sdkhjf

Brødchef bruger al sin fritid på at blive klogere

Unibake skal have ny, hemmelig teknologi og være mere innovativ
Han bruger stort set al sin fritid på at læse bøger og skrive opgaver. Og han er ikke i tvivl om, at det kommer til at være med til at forandre hans arbejdsplads hos brødgiganten Lantmännen Unibake, som står bag de danske brødmærker Schulstad og Hatting.

Lars Søborg Nielsen, der er fabrikschef på fabrikken i Holstebro, er godt i gang med at tage en af Danmarks dyreste og mest krævende uddannelser - en Executive MBA på Aalborg Universitet, hvor han læser den såkaldte MMT-uddannelse, Master in Management of Technology.

- Ofte bliver vi betragtet som en håndværkervirksomhed. Jeg kalder os en lavteknologisk virksomhed med en forholdsvis høj grad af automatisering. Og hvis man skal vinde her, er det nødvendigt at bringe ny teknologi ind i virksomheden, både i forhold til produkterne og i forhold til procesteknologien, siger Lars Søborg Nielsen om baggrunden for, at han bruger cirka 20 timers ekstra arbejde om ugen i to år på at blive klogere.

Han er sikker på, at, at Lantmännen Unibake i høj grad får glæde af hans nye kompetencer.

- Der er ingen tvivl om, at vi bliver en langt mere innovativ virksomhed. Og vores processer bliver helt anderledes, fordi vi for alvor får fokus på processerne, siger Lars Søborg Nielsen.

Nye måder


Allerede nu er hans fabrik i gang med at se nærmere på ny og innovativ teknologi. Det sker i samarbejde med Aalborg Universitet, men det er indtil videre hemmeligt, hvad det går ud på.

- Jeg kan sige så meget, som at det handler om nye måder at gøre tingene på, og at det er noget, man allerede bruger i andre brancher, nøjes fabrikschefen med at afsløre.

Han peger på, at der for ham at se er tre vigtige trin, Unibake skal gennemgå for at fastholde sin position som markedsleder.

Første trin, som de fleste virksomheder har taget, handler om at være effektive - "at kunne nøjes med tre mand i stedet for fire".

Trin to, som Unibake er på lige nu, handler om at optimere processer og investere i LEAN for at være ekstremt effektive og konkurrencedygtige.

Nye opfindelser?

- Men vi mangler det tredje trin, hvor vi bringer ny og innovativ teknologi ind i virksomheden, og her bidrager MMT-uddannelsen med den nødvendige viden til at tænke på en ny og anderledes måde, konstaterer fabrikschefen.

- Vi arbejder hver dag på at forandre tingene til det bedre for at nå det sidste trin, der gør os i stand til at revolutionere teknologien inden for vores branche. Til det skal vi i stigende grad samarbejde med universiteterne, hvor vi ved hjælp af bioteknologien kan blive i stand til at arbejde bagud i processen og måske endda opfinde ny teknologi, der kan åbne helt nye muligheder for os, tilføjer han.

Før han blev fabrikschef i Holstebro, var Lars Søborg Nielsen ansat som teknisk chef på Schulstad-fabrikken i Pandrup i Nordjylland, før Schulstad blev en del af Lantmännen-koncernen. Dér stod han også i spidsen for en omfattende investering og automatisering af virksomheden, hvilket reducerede spild og gjorde produktionen langt mere effektiv.

Lantmännen-koncernen er en af Europas største bagerivirksomheder med en samlet omsætning på cirka seks milliarder kroner om året.

MMT-uddannelsen gennemføres hvert år af 20 topledere eller ledelsestalenter fra erhvervslivet. Ud over en hulens masse timer koster den cirka 300.000 kroner at gennemføre.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078