23948sdkhjf

Klokken ringer ud for Hjem-IS

Hjem-IS lukker sin fabrik i Esbjerg med udgangen af 2008. Det betyder et farvel til 252 ansatte.
Hjem-IS er et af Danmarks stærkeste brands, men virksomheden har i nogen tid haft vanskeligheder, fordi fabrikken i Esbjerg ikke er konkurrencedygtig. Over de sidste tre år er der investeret næsten 100 mio. kroner i den 80 år gamle fabrik, og Hjem-IS Nordic har i samme periode haft tab på ca. 200 mio. kroner. Medarbejderne har ydet en stor indsats for at rette op på problemerne, men ledelsen har efter grundig analyse vurderet, at det ikke er muligt at fortsætte produktionen i Esbjerg. Fabrikken er simpelthen forældet og har en opbygning der umuliggør produktion af is til en konkurrencedygtig pris.

Planen om at lukke vil ikke berøre de mange Hjem-IS medarbejdere uden for fabrikken. Planen er i fremtiden at fordele isproduktionen fra Esbjerg på et mindre antal nøje udvalgte produktionssteder i Nordeuropa, herunder Danmark. Det sikrer, at forbrugerne fortsat kan købe deres favorit-is lavet af frisk fløde og kvalitetsingredienser hos de blå Hjem-IS biler.

- Vi er kede af at måtte overbringe medarbejderne i Esbjerg denne triste besked. På trods af en stor indsats fra deres side er fabrikken ikke konkurrencedygtig. Den er simpelthen for gammel og opbygningen er for ringe. Derfor har vi i Hjem-IS intet andet valg end at planlægge en lukning. Det
er den eneste løsning, der sikrer fremtiden for Hjem-IS og de mange mennesker, som arbejder for Hjem-IS uden for fabrikken i Esbjerg, siger Didier Laurent, adm. direktør Hjem-IS.

Fortsat dansk ledelse og hovedsæde
Hjem-IS ledelsen vil i tilfælde af lukning af fabrikken fortsat have hovedsæde i Jylland og den nuværende produktion i Esbjerg vil i givet fald blive fordelt på et mindre antal af nøje udvalgte produktionsfaciliteter i Nordeuropa, herunder Danmark. Det skal sikre, at Hjem-IS fortsat kan levere is i den velkendte Hjem-IS kvalitet fremstillet af frisk fløde og kvalitetsråvarer. En lukning af fabrikken vil ikke få nogen betydning for Hjem-IS-bilerne og de chauffører, der hver dag leverer is til danskerne.

- Hjem-IS er et meget stærkt brand, og det vigtigste for os er at imødekomme forbrugernes krav. Det afgørende for os er, at forbrugerne fortsat kan nyde deres favorit Hjem-IS, som fortsat vil blive solgt fra Hjem-IS bilerne, siger Didier Laurent.

Foto: Hjem-IS

Kilde: Hjem-IS

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078