23948sdkhjf

DONG Energy vil udvide norsk olie- og gasfelt

DONG Energy og licenspartnerne Bayerngas Norge og Faroe Petroleum har udarbejdet en udbygningsplan for det norske olie- og gasfelt Trym, der skal forbinde feltet til den danske produktionsplatform Harald.
Den samlede investering forventes at udgøre 2,4 mia. kr., hvoraf DONG Energy's andel udgør ca. 1 mia. kr. Udbygningsplanen er indsendt til behandling og godkendelse hos de ansvarlige norske myndigheder.

Under forudsætning af myndighedernes godkendelse inden 1. januar 2009 forventer DONG Energy, at Trym kan starte produktion inden udgangen af 2010.

Trym ligger i den norske del af Nordsøen umiddelbart nord for den dansk/norske grænse og forbindes med den danske DUC-produktionsplatform, Harald, via en seks kilometer lang rørledning. Udbygningen vil ske i form af en undervandsinstallation med to horisontale brønde, der forbindes med og styres fra Harald. Ifølge planen skal gassen fra Trym transporteres fra Harald via DONG Energy's rørledning til Tyra-platformen og herefter videre til henholdsvis Nybro eller Den Helder i Holland. Olie og kondensat transporteres fra Harald via Gorm-feltet til Fredericia gennem DONG Energy's olierør.

Foto: DONG Energy

Kilde: DONG Energy

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094