23948sdkhjf

Atria tjente det samme trods købet af Aalbæk Specialiteter

Pølsefirmaets overskud stort set uændret tre år i træk
Pølse- og pålægsvirksomheden Atria Danmark, der blandt andet står bag brandet 3-Stjernet, har for tredje år i træk præsenteret et regnskab, hvor resultatet er et overskud på godt 21 millioner kroner - denne gang mere præcist på 21,87 millioner.

Atria købte knap halvvejs i regnskabsåret Aalbæk Specialiteter, ikke mindst for at komme ind på det økologiske pølsemarked, men det køb er endnu ikke slået igennem på bundlinjen.

Eller som ledelsen formulerer det i årsrapporten: " Købet af aktiviteter fra Aalbæk Specialiteter har ikke haft resultatpåvirkning".

Hårdt og konkurrencepræget

Ledelsen konstaterer også, at det danske marked i 2015 har været kendetegnet som et hårdt, konkurrencepræget og foranderligt marked, og at der specielt ses tendenser i retning af økologi - hvilket som nævnt var årsagen til købet af Aalbæk Specialiteter.

- I forhold til 2014 har råvarepriserne været lavere i 2015. Tilsvarende har selskabet haft stigende salgsomkostninger,
hvorfor den samlede effekt i forhold til 2015 er stort set nul, skriver ledelsen.

Atria Danmark havde ved udgangen af regnskabsåret en egenkapital på 127,4 millioner kroner. Deraf har bestyrelsen foreslået, at 21,9 millioner, svarende til årets overskud, bliver udloddet som udbytte.

Atria Danmark er en del af den svenske koncern Atria Scandinavia, som er ejet af den finske fødevarekæmpe Atria.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063