Is fra Skarø øger kvaliteten med automatisering

| Af Lars Kvistgaard | Tip redaktionen om en historie

Isproducenten i det sydfynske øhav er også blevet mere fleksibel

- Enten afvikler vi produktionen, eller også automatiserer vi.

Sådan siger Martin Jørgensen, som er leder af isproducenten Skarøs forsknings- og udviklingsafdeling, om den skillevej, som virksomheden stod overfor for et par år siden.

Valget faldt på automatisering af produktionen fra lagertank over transportbånd og datomærkning til pakning.

Kvalitetsforbedring ved chokkøling
Is fra Skarøs produkter er efterspurgte i både Europa og Asien, og automatiseringen har gjort det muligt at følge med efterspørgslen på de økologiske is, så produktionen af is baseret på birkesaft og sukkertang nu er tidoblet.

- Uden at det er gået ud over kvaliteten, påpeger Martin Jørgensen.

- Med et ny anlæg kan vi chokfryse isen. Den kortere fryseperiode betyder mindre krystallisering og dermed en mere cremet is.

Læs også: Is fra Skarø og Jens Møller Products i dialog med fødevareforskere

Så det er lidt en misforståelse, at automatisering er lig med kvalitetsforringelse.

Den nye ismaskine, som kan producere 32 is i minuttet, øger også produktionens fleksibilitet, så der hurtigt kan omstilles fra fremstilling af gourmetis til patientis i sundhedssektoren.

Automatisering giver international goodwill
Isproducenten på den lille ø med 27 indbyggere har international bevågenhed og leverer blandt andet is til luftfartsselskabet Singapore Airlines, og automatiseringen har kun forbedret virksomhedens image. Ikke mindst i Asien, fortæller Martin Jørgensen:

Læs også: Isentusiaster med vokseværk

- Automatiseringen har kun forbedret vores brand iblandt vores asiatiske kunder, som synes godt vores nye produktion. Og i næste uge får vi besøg af en japansk kunde, som skal se produktionen.

Drømmen om en robot
Indkøring af automationsanlægget har ifølge Martin Jørgensen været en til tider tung proces, men den har samtidig givet mod på yderligere optimering.

- Vi håber, at vi snart får råd til en robot, som kan stå for pakning af is, siger han til AutomationsFokus, og fortsætter:

- Vi vil gerne frigøre vores ansatte yderligere til andet end det ensidige arbejde.
Mere om: Is fra Skarø


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

DK-Foods dømt i sag om maskin-flytning

Konservesfabrik afsløret i dårlig hygiejne

Kontrollanter rynkede bryn på grund af plastkasser og temperaturer

Halkær Ådal har fundet ny distributør af måltidskasser

Det bliver Expressen, der fra 1. juli skal varetage den landsdækkende levering af mad for Halkær Ådal.

1

Klar til gigantisk lakse-eventyr

Se billederne: Nu åbner Aalborgs streetfoodmarked

Det længe ventede gademadskoncept ved Skudehavnen bliver klar til DGI Landsstævnets start i Aalborg på torsdag.

Frugtgigant på vej til Køge

Choktab for ingrediensfabrik: Mislykket maskininvestering tynger alvorligt

Ny app skal få børn til at spise vild mad

Topkok rykker ind på nyt luksushotel

- Restauranter skal have doggybags

Og det skal være obligatorisk, mener L&F

Gastronomisk ekspertteam er udpeget

Nyt forslag til udvidelse af Danish Pork Meat

Tidligere Daloon-ejer investerer i digital handelsplatform

88 danske restauranter med i White Guide Nordic

White Guide Nordic har i år 88 danske restauranter på listen. Den samlede liste toppes af Geranium i København.

Irma satser hårdt på convenience

Snart kan man printe sin egen slik

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Joe & The Juice får bøde af Ligebehandlings-nævnet

Det var ikke ok at ignorere kvindes ansøgning. Kæden siger, at den ikke skeler til ansøgernes køn.

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Ugens grin: Survival of the fastest

Danish Crown bygger for 350 millioner i Kina

Nye fødevarer vinder Produktprisen 2017

Løgismose tilbagekalder kylling med diarrébakterie

Næsten hver anden dansker er immun overfor sundhedsråd

De små og mellemstore virksomheder ryster krisen af sig

Konkurskarantæne til Tigers isleverandør

Ikea vil reducere sit madspild med 50 procent

Først var Frankrig ramt af smørkrise - nu er det tættere på Danmark

Østers med fæle bakterier trækkes tilbage

Håndværkere på Danish Crown arbejder igen

Nu strejker håndværkerne på Danish Crown

Fynboer kalder tofu tilbage

Nu åbner nyt gedemejeri

En lang række Kiwi'er bliver til Netto

Så er den her: Øl brygget på musik

Kæmpe skattesmæk kan ramme ingrediensgigant

Se alle Medlemmernes egne nyheder

SLÅ TIL I DAG - Sidste chance for at få SOLIDWORKS til særpris

Den enkle vej til hurtigere måleresultater

Rør og armaturer fra Alfa Laval

Har +700 konkurrencedeltagere gættet rigtigt?

Sommerhilsen

Foldbare pallecontainere sikrer optimal pladsudnyttelse

Smutter kniven, så spar plastret ...

CENTAFLEX A – den fleksible kobling

Vehicle Telematics kommer i en lille pakke til at skabe stor fremgang i Fleet Management

Oplev fordelene ved virtual reality

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Fødevaresikkerhed - hygiejnisk procesudstyr

Fødevaresikkerhed - hygiejnisk procesudstyr

Har du pladsproblemer??

Expanite A/S modtager AA-kredit rating, en rating som kun tildeles ca. 20% af danske virksomheder.

Rifler, ræs og relationer – en dag med Lemvigh-Müller

Tekstilbaseret ventilation med membrandiffusorer

Et godt indeklima med tekstilbaseret lavimpulsventilation

Se vores guide: valg af el talje

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny Struktur og konstruktionslim fra WEICON - Easy-Mix RK-7300

Gode tilbud sommertilbud fra Inventarland

Prevas har ansat Senior Software Designer, Torben Nielsen

Undgå miljø påbud

Pose fyldning / doy "smart" pack.

Send til en kollega

0.217