23948sdkhjf

Raw Snacks i økonomisk krise

(Opdateret kl. 12.03) "Betydelig tvivl" om selskabets fortsatte drift. "Vi skal nok klare den," siger direktør.
Aarhus-virksomheden Raw Snacks Europe, der fremstiller økologiske proteinbarer, er i fare for ikke at overleve, med mindre der bliver tilført kapital udefra.

Det fremgår af virksomhedens netop offentliggjorte 2015-regnskab, der viser et underskud på cirka 60.000 kroner før skat, nogenlunde samme niveau som året før.

Raw Snacks-direktør: "Vi skal nok klare den"

- Selskabet har tabt mere end halvdelen af selskabets anpartskapital. Ledelsen og ejerkredsen har i 2015 indskudt ansvarlig lånekapital. Der er fortsat behov for yderligere kapital, hvorfor selskabet forsøger at finde investorer til sikring af selskabets kapitalberedskab og likviditet.

- Det er ledelsens vurdering, at dette vil lykkes,men der er væsentlig usikkerhed herom, der kan skabe betydelig tvivl om selskabet kan få tilført tilstrækkelig kapital til selskabets fortsatte drift. Det er ledelsens forventning at den nødvendige kapital fremskaffes, hedder det i årsrapporten.

Fejl i regnskabet
Problemerne hos Raw Snacks Europe er ikke blevet mindre af, at der har vist sig at være en graverende fejl i regnskabet for 2014. Om det står der i 2015-regnskabet:

- Selskabet har i 2015 konstateret omkostninger for samlet DKK 165.000 til marketing og salgsfremmende aktiviteter vedrørende regnskabsåret 2014, som ikke var medtaget i den aflagte årsrapport for 2014. Der er tale om en væsentlig fejl, hvorfor selskabets ledelse har valgt at regulere egenkapitalen primo og tilrette sammenligningstal. Resultatet efter skat for 2014 er dermed reduceret med 165.000, og egenkapitalen med tilsvarende beløb.

Raw Snacks Europe har nu en egenkapital på 80.000 kroner og en gæld til ejere og ledelse på 375.000 kroner. Bruttofortjenesten i 2015 var på knap 65.000 kroner.

Direktør afviser krisesnak

Raw Snacks skal nok klare skærene og fortsætte driften. Det siger direktør Casper Vester, som forudser at selskabet er på fode igen med udgangen af denne måned.

- Vi har ekspanderet meget og skudt lidt for meget med spredehagl, gabt over for meget og sprængt rammerne for vores egen formåen. Det skal vi lige have styr på. Vi beholder de projekter vi har nu, men sætter nye projekter lidt i bero.

Læs hele direktørens forklaring her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109