23948sdkhjf

Familieformue er nu på trekvart milliard

Nowaco-stifter Preben Nielsen og hans familie fik sidste år et overskud på næsten 100 millioner kroner i familieselskabet TiKa Holding
For stifteren af det nordjyske handelshus Nowaco, Preben Nielsen, og hans hustru samt parrets to døtre var 2015 et rigtig godt regnskabsår.

Det fremgår af det lige offentliggjorte årsregnskab for TiKa Holding A/S, som er familiens fælles holdingselskab.

Overskuddet efter skat endte på lidt over 94 millioner kroner, og det er en stigning på hele 60 procent i forhold til resultatet i 2014.

Herefter er formuen - egenkapitalen - i familiekoncernen på 746 millioner kroner.

En analyse af regnskabet viser, at omkring halvdelen af overskuddet i TiKa Holding stammer fra finansielle indtægter, primært indtægter fra værdipapirer.

Nowaco bidrog med 28 millioner

Selskabets udadtil mest kendte investering, Nowaco, der handler med fødevarer, bidrog til overskuddet med 28 millioner kroner.

Virksomhedens overskud efter skat var på 43 millioner kroner.

Men TiKa Holding ejer kun 65 procent af virksomheden svarende til en andel af overskuddet på de 28 millioner kroner.

Plastsucces

Et tredje væsentligt økonomisk bidrag til overskuddet kommer fra JA Plastindustri Holding A/S (i TiKa Holdings årsregnskab fejlagtigt kaldt ”J. A. Plast Holding”, Thisted) med hjemsted i Bedsted i Thy, som TiKa Holding ejer 30 procent af.

Selskabet, der ejer virksomheden J. A. Plastindustri, tjente sidste år 72 millioner kroner efter skat, og TiKas indtægt fra den investering er derfor på knap 22 millioner kroner svarende til de 30 procents aktieandel.

Nowacos bestyrelsesformand, Per Søndergaard, ejer i øvrigt mellem 10 og 15 procent af aktierne i plastvirksomheden.

Det fremgår af CVR-registret, at selv om de to i dag kun har 10 procent af aktierne og kapitalen i TiKa Holding, så har Preben Nielsen og hans hustru bevaret den fulde kontrol over familieformuen.

De kontrollerer nemlig mindst 67 procent af stemmerne i TiKa Holding ved at eje de stemmetunge aktier i selskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078