Danmark vil ikke have citronsyre på kartofler
Fødevareministeren tvunget til at ændre holdning
Det skriver fagbladet Ingeniøren,
Kartofler, der opbevares i gennemsigtige poser og udsættes for lys, kan blive grønne - men misfarvningen kan forhindres, hvis de bliver konserveret med citronsyre.
Fødevareministeren havde derfor lagt op til, at producenter skal have lov til at konservere med citronsyre, sådan som EU-Kommissionen foreslår, men det vil et flertal i Folketinget ikke være med til. Flertallet - bestående af alle partier borset fra Venstre, LA og de konservative - har tvunget ministeren til at ændre Danmarks holdning og forsøge at forhindre citronsyre på friske, uskrællede kartofler, skriver fagbladet.
Fødevarestyrelsen opfatter det som vildledning, hvis det bliver tilladt at benytte tilsætningsstoffer som konservering af friske kartofler. Citronsyre er godkendt som tilsætningsstof til andre fødevarer, uden at der er begrænsning af mængden.