23948sdkhjf

Danmark vil ikke have citronsyre på kartofler

Fødevareministeren tvunget til at ændre holdning
Et flertal uden om regeringen har tvunget miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til i EU at ændre Danmarks holdning til et forslag om at konservere friske og uskrællede kartofler.

Det skriver fagbladet Ingeniøren,

Kartofler, der opbevares i gennemsigtige poser og udsættes for lys, kan blive grønne - men misfarvningen kan forhindres, hvis de bliver konserveret med citronsyre.

Fødevareministeren havde derfor lagt op til, at producenter skal have lov til at konservere med citronsyre, sådan som EU-Kommissionen foreslår, men det vil et flertal i Folketinget ikke være med til. Flertallet - bestående af alle partier borset fra Venstre, LA og de konservative - har tvunget ministeren til at ændre Danmarks holdning og forsøge at forhindre citronsyre på friske, uskrællede kartofler, skriver fagbladet.

Fødevarestyrelsen opfatter det som vildledning, hvis det bliver tilladt at benytte tilsætningsstoffer som konservering af friske kartofler. Citronsyre er godkendt som tilsætningsstof til andre fødevarer, uden at der er begrænsning af mængden.


Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.876