23948sdkhjf

Fire topkokke klar til prestige-kamp

Sol over Gudhjem trækker gourmetfolket til Bornholm
Kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem bliver på lørdag afviklet for ottende år i træk.

På Gudhjem Havn stiller sidste års vinder, Morten Falk fra Kadeau Bornholm, op mod tre andre køkkenchefer i form af Henrik Jyrk fra Kul i København, David Johansen fra Kokkeriet og Karlos Enrique Ponte Maldonado fra Taller i København.

De fire konkurrencekokke får knap tre og en halv time til at levere én hovedret og én dessert til det kræsne dommerpanel.

Ud over kampen om den prestigefyldte titel som Kokkenes Kok byder det bornholmske arrangement blandt andet på et madmarked med chokolade, kød, fisk, snaps, lakrids, is, kaffe, ost, most og bolcher fra lokale producenter.

Danish Crown på charmetur


Blandt deltagerne er også Danish Crown Beef, som er med for at møde de flere tusinde gastronomiinteresserede, der tager til Bornholm for at overvære konkurrencen.

- Sidste år havde vi en fantastisk dialog med de mange gør-det-selv-køkkenchefer og gourmetelskere, som følger konkurrencen. Vi uddeler simpelthen smagsprøver og får så en snak om alle de fortræffeligheder, dansk kalvekød har, fortæller Claus Hein, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Sammen med kalveproducenten Kurt Bjerrum og hans hustru Marianne står salgsdirektøren selv klar til at tage snakken med dem, der kommer forbi på lørdag. I 2015 var der stor opmærksomhed omkring de såkaldte krydsningskalve, hvor jerseykøer bliver krydset med en kødkvægsrace med det klare mål at skabe bedre økonomi i opdrættet af kalvene.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094