23948sdkhjf

Høje slikafgifter kan få Haribo til at flytte

Tyske ejere overvejer at droppe produktion i Danmark
Haribo Lakrids, der har omkring 350 medarbejdere på slikfabrikken i Fakse, risikerer, at de tyske ejere vælger at flytte produktionen fra Danmark til nogle af deres øvrige fabrikker i Tyskland og andre lande.

Det skriver Dansk Handelsblad med henvisning til de skyhøje danske afgifter på chokolade og slik.

– Vi kører i dag over halvdelen af vores produktion over grænsen, primært til grænsehandlen syd for den dansk-tyske grænse, og det giver ingen mening for vore aktionærer. Derfor vil jeg sige til politikerne: Tænk på, hvad de høje afgifter betyder for danske industriarbejdspladser, sagde direktøren for Haribo Lakrids i Fakse, Klaus Christensen, på det netop overståede Folkemøde på Bornholm, skriver handelsbladet.

Stor stigning i afgifterne

Klaus Christensens bemærkninger kom, da han deltog i en paneldebat om fødevareafgifter. Siden 2010 er de danske afgifter på chokolade og slik ifølge Dansk Handelsblad steget 83 procent, hvilket har fået mange danske forbrugere til at købe deres slik i grænsehandlen i stedet for i de danske butikker.

– Udenlandske aktionærer har ingen speciel forkærlighed for, at der skal ligge en fabrik i Danmark. Haribo har fabrikker mange steder, og Haribos ledelse ser på, hvordan den kan optimere virksomhedens indtjening, sagde den danske Haribo-direktør også.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094