23948sdkhjf

Cimbric gik op, mens Jeka gik ned

Fiskedirektør i Lemvig glæder sig over vellykket turnaround
I Lemvig kan fiskedirektør Halldór Arnarson glæde sig over, at man nogle gange tjener på gyngerne, når man sætter til på karrusellerne.

Som omtalt af Food Supply torsdag oplevede Jeka Fish, som Halldór Arnarson er direktør for, sidste år et voldsomt fald i indtjeningen - før skat dykkede den cirka fire millioner kroner og landede på godt 800.000 kroner.

Men hos søstervirksomheden Cimbric, som Halldór Arnarson også leder, blev 2015 en langt mere positiv oplevelse. Her var der overskud for første gang, siden Jeka Fish overtog Cimbric i 2010.

Cimbric-resultatet før skat blev på 1,7 millioner kroner, hvor der i 2014 var et minus på 2,7 millioner. I årene 2011-2014 tabte Cimbric sammenlagt over 12 millioner kroner.

- Det er meget positivt, og det er resultatet af en vellykket turnaround, konstaterer Halldór Arnarson.

- Ændringen skyldes ikke mindst, at vi i 2014 lukkede den tidligere Cimbric-fabrik i Nordjylland og flyttede det hele her til Lemvig. Det har givet gode synergieffekter, tilføjer han.

Plusser fra nu af

2015 var således Cimbrics første hele regnskabsår på den nye lokation, hvor virksomheden lejer timelønnet personale af Jeka Fish. I alt blev det i 2015 til gennemsnitligt 18 fuldtidsansatte.

Ledelsen forventer en positiv driftsudvikling i de kommende år og også en positiv indtjening. For 2016 er der således budgetteret med et resultat før skat på cirka 3,7 millioner kroner.

Optimismen hænger i høj grad sammen med forventningerne til Cimbrics forholdsvis nye brand Havet's, som er godt i gang med at få fodfæste på det hastigt voksende conveniencemarked i detailhandlen.

Havet's består af en stribe bæredygtige fiske- og skaldyrsprodukter, som forbrugeren lynhurtigt kan tilberede.

Se hele regnskabet her:
Cimbric 2015
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094