23948sdkhjf

Millionerne fossede ud af Jensen's Bøfhus

Shitstormen fra sagen om Jensen's-brandet medførte største underskud nogensinde
Jensen’s Food Group, der er selskabet bag Jensens's Bøfhus, havde et forfærdeligt 2015.

Koncernen kom ud af året med et rekordstort underskud på 56,5 millioner kroner - og dermed havde Jensen's Bøfhus altså ikke ramt bunden, da kæden endte med at tabe næsten 30 millioner kroner i 2014.

Nettoomsætningen faldt fra 864 til 814 millioner kroner-

Indehaver Palle Skov Jensen vandt i 2014 en retssag mod Jensens Fiskerestaurant i Sæby om rettighederne til Jensen-navnet, men det var en sejr, som kostede dyrt. Via en shitstorm på sociale medier blev Jensen's Bøfhus ramt af massiv kundeboykot, og den har også sat sit præg på 2015-regnskabet.

- De danske restauranter kom svagt fra start i 2015, som følge af mediestormen i slutningen af 2014, hvor en klar højesteretsdom til gunst for Jensen’s Bøfhus vedrørende uberettiget anvendelse af ”Jensen’s-brandet” afledte en uventet kraftig og negativ mediestorm, der medførte en betydelig reduktion i antallet af gæster, skriver ledelsen i regnskabet.

Vækst i andet halvår

- Men med den vedvarende indsats i gennem 2015 for at revitalisere Jensen’s brand og styrke gæstens samlede oplevelse kunne der i andet halvår observeres en positiv trend med vækst i omsætningen. Et af tiltagene, kundeklubben Club Jensen, har gæsterne taget særligt godt imod, og loyalitetsklubben er nu den
største i branchen med aktuelt 230.000 medlemmer samlet i Danmark og Sverige. Den positive trend i omsætningen er fortsat ind i 2016, konstaterer ledelsen også.

Bøfhuskæden har i 2015 afviklet to ikke profitable restauranter, og tre restauranter er overgået til franchise.

Kæden omfattede dermed ved udgangen af 2015 48 restauranter, og det samlede antal gæster i 2015 var 5.5 millioner, fremgår det af regnskabet.

Koncernen solgte i begyndelsen af 2016 varemærket Jensen's Køkken til Stryhns-koncernen, som dermed også overtog produktionen af en række saucer til detailhandlen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.316