23948sdkhjf

125 madskoler bekæmper madspild

Fra i dag går 2.000 børn i gang med at blive klogere på mad
I dag begynder de første af sommerens 125 såkaldte madskoler for børn i alderen 8-12 år.

Over 2.000 børn landet over er tilmeldt, og de skal i løbet af madskoleugen selv hakke grøntsager, stege og brase. De bliver præsenteret for nye råvarer i køkkenet og får viden om, hvor maden kommer fra.

I år har madskolerne særligt fokus på at bekæmpe madspild.

- Hvis vi skal gøre noget ved madspildsudfordringen herhjemme, er det vigtigt, at både børn og voksne har fokus på at bruge maden fuldt ud. Det vil vi gerne hjælpe til med via madskolerne, og derfor er madspild en vigtig del af programmet i år,” siger Line Damsgaard, der er projektkoordinator på madskolerne.

500 frivillige

Det er dog ikke kun mad, der står på programmet. Hver dag byder på fysiske aktiviteter, lege og undervisning i sundhed og ernæring ligesom en ekskursion er indlagt i løbet af ugen. Sidst på ugen disker børnene op med det bedste, de har lært, og så bliver der holdt en fest på madskolen for forældre og søskende.

Alle madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft, og over 500 frivillige trækker i forklædet for at hjælpe til.

Madskolerne er arrangeret af ungdomsforeningen 4H i et samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000. Undervisningen foregår i dagtimerne fra mandag til fredag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125