Buræg bliver mere og mere yt
Småkager og hønsesalat med i generel tendens
Også fødevareproducenterne kommer i stigende grad på banen, skriver DR Sjælland på sin hjemmeside.
Hos Bisca i Stege, der blandt andet producerer småkager under Karen Volf-mærket, stoppede fabrikken med at benytte buræg ved årsskiftet. Ifølge administrerende direktør Michael Møller Jensen både af etiske årsage og fordi kunderne er meget tydelige i deres krav
- Vi hører fra flere og flere af vores kunder, at de i højere og højere grad kommer til at have et problem med æg fra burhøns, siger Michael Møller.
- Højt på vores agenda
Hos Orkla Foods, der producerer K-salat på koncernens fabrik i Havnsø, er buræg også så småt på vej ud af produktionen. Det siger Elisabeth Voss, der er hr- og informationsdirektør hos Orkla Foods.
- Jeg kan ikke sætte en dato på, hvornår de er udfaset, men jeg kan sige, at det står højt på vores agenda, siger hun til DR.
I Dansk Erhverv siger markedschef Lotte Engbæk Larsen, at både Bisca og Orkla meget godt tegner den generelle tendens hos landets fødevareproducenter.
- Vi oplever den tendens til, at buræg i stigende grad forsvinder hos fødevareproducenterne. Forbrugerne er meget mere opmærksomme på de her æg, end de var for 10 år siden, siger hun.