23948sdkhjf

Ølentusiaster klar med pris på Food Festival

Øl og mad skal også i år gå op i en højere enhed i Aarhus
Når Danmarks største festival for fødevarer, Food Festival i Aarhus, bliver afviklet i begyndelsen af september, er Danske Ølentusiaster igen med for at uddele Øl og Mad Prisen.

Danske Ølentusiasters pris uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed eller en anden, som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

- Øl og mad skal mere på dagsordenen, for det er oplagt at kombinere øl og mad i den nordiske gastronomi. Danske Ølentusiaster ønsker med prisen at signalere, at vi som forbrugerorganisation er til mere end "bare" øl. Vi kæmper også for en mad- og drikkekultur af høj kvalitet - vi går efter at højne både hverdagsmaden og gourmetkøkkenet med øllet som naturlig ingrediens, siger Anne Lise Knørr, formand for Danske Ølentusiater.

Kulturarv

Direktøren for Food Festival, Anna Lund, er begejstret for samarbejdet med Danske Ølentusister.

- Øl er en væsentlig del af vores fødevarekultur og kulturarv. De seneste 10 år er der opstået mange nye, danske bryggerier med mange forskellige slags øl i høj kvalitet.
En naturlig udvikling af den danske ølrevolution er at tænke øl og mad sammen. Dén udvikling vil Food Festival gerne være med til at understøtte, siger hun.

Food Festival, som sidste år havde flere end 30.000 gæster., bliver i år holdt på Trangkrogen i Aarhus i dagene 2.-4. september.

Øl og Mad prisen blev uddelt for første gang sidste år under Food Festival, hvor modtageren var Mads Østergaard-Clausen, chefudvikler for Arla Unika.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11