23948sdkhjf

Buræg nu også bandlyst hos Stryhns

Stort set alle varer på fabrikken i Graasten indeholder æg
Stryhns er nu også med på listen over fødevareproducenter, der har sagt farvel til buræg.

Salat-, pølse-, dressing- og leverpostejproducenten er netop gået over til udelukkende at anvende æg fra frilandshøns og har dermed stoppet for al brug af buræg i produktionen. Beslutningen får konsekvens for stort set alle varer, der produceres på Stryhns’ fabrik i Graasten, hvor æg er en af de vigtigste råvarer.

Ifølge marketingdirektør Lars Bo Sthaalros Christiansen er beslutningen et vigtigt skridt i virksomhedens strategi om i endnu højere grad at tage ansvar for dyrevelfærd samt udvikling af en bæredygtig produktion. Det første skridt blev taget i februar, hvor Stryhns valgte at erstatte brugen af palmekerneolie med kokosolie.

- Tiden er moden

- Det er et helt naturligt skridt for os at tage, at vi som en stor industriel aftager af æg ønsker at tage ansvar for, at de æg, vi anvender i vores produktion, er skabt under
ordentlige forhold. Vi ser en tendens til, at flere og flere forbrugere fravælger buræg. Vi har derfor vurderet, at tiden er moden til, at vi fjerner buræggene i vores produktion, siger marketingdirektøren.

- Anvendelse af buræg har i flere år været et omdiskuteret emne, hvor der i høj grad har været kritik af dyrevelfærden i produktion af buræg. Ifølge Dyrenes Beskyttelse er der ingen tvivl om, at frilandshøns lever et betydeligt bedre liv end både bur- og skrabehøns, da de har adgang til udearealer, hvilket er afgørende for deres velfærd, tilføjer han.

Valget om at skifte til æg fra frilandshøns får som nævnt betydning for stort set alle de varer, der produceres på Stryhns fabrik i Graasten. Æg er en af
basisingredienserne i alle mayonnaiser, salater og en stor del af de dressinger, der dagligt bliver produceret på fabrikken.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078