Dansk kamp mod madspild giver genlyd i verden
Stifteren af Stop Spild Af Mad er stolt
BBC World News, The Huffington Post, The China Times, El País Spanien, La Repubblica, National Geographic og National Public Radio er blot nogle af de hundredevis af udenlandske medier, der de seneste otte år har formidlet budskabet om Stop Spild Af Mads, intensive arbejde - altsammen i form af positive omtaler.
Bevægelsen fylder netop i disse dage otte år, og resultater af arbejdet ses overalt i det danske samfund: Ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer er Danmarks madspild de seneste fem år blevet mindsket med 25 procent.
Danmarks kamp mod madspild bliver større dag hver dag. De fleste danske detailkæder har i dag fokus på madspild. Refood-certificeringen mod madspild til kantiner og restauranter har i dag over 600 medlemmer, flere og skoler laver skoleopgaver om madspild, og flere events og nye initiativer, såsom restekogebøger, madspilds-apps, hjælpeorganisationer, madspildssupermarkeder og madspildsrestauranter, ser dagens lys.
Fokus hos hver anden
Selv den danske befolkning har taget kampen mod madspild til sig: Ifølge undersøgelser fra TNS Gallup har hver anden dansker fokus på madspild, påpeger Stop Spild Af Mad.
Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad, glæder sig over udviklingen:
- Jeg er lidt stolt over, at det, der for otte år siden startede som blot en lille facebookside, i dag har vokset sig til en national og international bevægelse, som alene i Danmark når ud op til cirka 500.000 mennesker om ugen. Danmark er på den rette vej - men der er lang vej endnu, da der stadig årligt smides over 700.000 tons god, spiselig mad ud - alt imens der på verdensplanen går op imod en tredjedel af mad til spilde. Vi er bestemt ikke i mål endnu - der ligger meget arbejde foran os, konstaterer hun.