23948sdkhjf

Internationalt mad-topmøde trækker profiler

Cirka 100 topfolk har meldt deres ankomst i august
Omkring 100 internationale topfolk inden for politik, forretning, gastronomi og medier har meldt deres ankomst til det internationale topmøde om mad, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen 26. august står i spidsen for i København.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Deltagerne skal udvikle ideer til, hvordan der bliver god mad til flere mennesker. De kommer fra blandt andet Kina, USA og Europa.

Mad-topmødet med navnet "’Better Food for More People" bliver holdt på Christiansborg i samme uge, som Copenhagen Cooking and Food Festival løber af stablen i København, hvor tusinder af madglade rejsende gæster byen.

- Top-engagerede mennesker fra forskellige steder i verden har taget imod udfordringen om at skabe bedre mad til flere mennesker. Byerne vokser overalt, og det stiller store krav, ikke bare til fødevaresikkerheden, madspildet og den samtale, vi har om mad. Men også til, at det skal være god mad, velsmagende mad, mad der fortæller historier, siger Esben Lunde Larsen.

Gastronomi er en del af værktøjskassen

I takt med, at byerne vokser, opstår der nye globale tendenser, som påvirker produktionen af mad. Fra at have fokus på industrielle standarder og ensartede produkter med samme smag, farve og konsistens handler det for eksempel også om mere individuelle valg, forskellighed og madoplevelser, nævner ministeriet.

På topmødet er fire temaer valgt ud til at undersøge gastronomi som nøglefaktor i nye mad-løsninger:

- Information, hvor byernes borgere skal sikres en relevant viden om den mad, de spiser, og som reflekterer, at de ikke lever tæt på mad-produktionen
- Fødevaresikkerhed, så borgerne ikke bliver syge af den mad, de spiser, og så virksomheder og myndigheder samarbejder globalt.
- Gastronomiens betydning, når der skal laves god mad til mange mennesker - både når der spises ude og hjemme.
- Begrænsning af madspild gennem en effektiv brug af ressourcerne.

Topmødet introducerer begrebet "The Big Kitchen” som metafor for al den mad, der købes ind, bliver tilberedt og serveret i byens mange køkkener, for eksempel restauranter, arbejdspladser, børnehaver, skoler, hospitaler, industrien, supermarkeder og private hjem, og hvor gastronomi vil kunne blive en drivkraft til bedre mad til flere mennesker.

Blandt de cirka 100 deltagere er den amerikanske viceminister for Food, Nutrition, and Consumer Service Kevin Concannon og byrådsmedlem Arash Derambash fra Paris.

Af virksomhedsledere vil blandt andre præsident for Global Biscuits and Snacks i Campbell Soup Company Luca Mignini og administrerende direktør for Arla Foods Peder Tuborgh besøge topmødet.

Flere af de gastronomiske frontrunnere kommer langvejs fra - for eksempel deltager Dong Zhenxiang fra Kina, som er chefkok og grundlægger af Da Dong, en stor og kendt kæde af restauranter i Beijing. Fra Kina kommer også Yoyo Sun, som madblogger og har mere end fem millioner følgere.

Topmødet er det første af sin art. Ideen er at gentage det til næste år med fokus på nye udfordringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094