23948sdkhjf

Irma er snart halvt økologisk

Nye produktområder skaber rekordvækst i Irmas andel af økologiske varer
30,9 procent af det samlede fødevaresalg i Irma er nu økologisk. Og i løbet af de kommende 10 år skal den andel op på 50 procent.

Dermed er Irma ikke alene den kæde i Danmark med den højeste økologi-andel. Også på verdensplan er Irma nummer 1.

Hemmeligheden er, ifølge indkøbschef Martin Hansen, dels at have de mest bevidste kunder, dels konstant at komme med nye og bedre økologiske varer.

- Det er en række nye vareområder, der skaber væksten i år. For eksempel har vi øget salget af økologisk friskpresset juice med 260 procent i år, på vin med 185 procent og på specialiteter som for eksempel Couscous med 360 procent, siger Martin Hansen.

På basisprodukter som mælk, rodfrugter og gryn er økologiandelene i størrelsesorden 80-90 procent, og kan dermed ikke øges meget mere.

- Vores erfaring viser, at vi som land kan drive det meget længere med hensyn til økologi. Afgørende er, at kunderne oplever, at de får høj kvalitet for pengene. Det vil sige varer, der skal kunne mere end blot at være økologisk producerede. Ikke mindst skal de have ekstra god smag, eller ekstra dyrevelfærd, siger Martin Hansen.

Den butik af Irmas 81 butikker, der har den største økologiandel er Irma Christianshavn, hvor 41 procent af det samlede fødevaresalg i dag er økologisk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094