23948sdkhjf

Pej Gruppen sætter igen fokus på fødevaretrends

Fremtidens forbrugere gider ikke altid at have dårlig samvittighed
Trendvirksomheden Pej Gruppen holder i slutningen af september sin årlige konference for professionelle aktører i fødevarebranchen - og igen i år i både Oslo, København og Herning.

Der bliver fokus på tidsånd, økonomi, forbrug, de nyeste fødevaretrends, retailtrends, restauranttrends, farvetrends og aktuelle cases.

Konferencen afvikles i Oslo 20. september, København 27. september og Herning 29. september. I alt ventes der omkring 250 fødevarefagfolk som deltagere, lige fra produktion over detail til medie- og reklamebureauer.

Kort og langt sigt

Hver af de tre konferencedage består af en lang række indlæg fra aktører i og omkring branchen. Både de kortsigtede fødevaretrends og de langsigtede er inkluderet, så der både kan arbejdes taktisk her og nu og udvikles produkter på sigt, nævner Pej Gruppens indehaver og direktør, trendforsker Louise Byg Kongsholm.

Emner som tidsånd, forbrug, innovation og farvetrends vil danne grundlaget for den videnstunge del af konferencen, mens aktuelle cases krydrer dagen med deres egne erfaringer. I alt er der 14 foredragsholdere på scenen, dog med variation mellem Danmark og Norge, så der altid er en national vinkel med, oplyser Louise Byg Kongsholm.

Hun er selv blandt foredragsholderne og vil blandt andet tale om, at forbrugerne i fremtiden vil efterspørge mad med mening.

Etik og æstetik

- Efter at have været hele raden rundt fra bizarre slankekure, kødløse dage, politisk korrekte fødevarer, myrer og grannåle til ny og gammel nordisk mad og hyperspecielle eksotiske retter, vil forbrugerne i fremtiden efterspørge balance mellem etik og æstetik, sundhed og nydelse.

- Vi ved godt som forbrugere, at bananer er sundere end skumfiduser, men skumfiduser kan også i visse situationer give mening, bare de ikke står alene.

- Det er i fremtiden ikke kokkenes og fødevareindustriens opgave at skabe konstant dårlig samvittighed hos forbrugerne, men derimod at prøve at hjælpe dem af med den, konstaterer trendforskeren.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11