23948sdkhjf

Dette tiltag skal styrke Danmarks ingrediensmagt

Danmark er stærk globalt, når det kommer til ingredienser. Navnlig med ingrediensgiganten Chr. Hansen.

Det har fået brancheaktører til at overveje, om Danmark også skulle have et videnscenter for ingredienser. Et ingredienslaboratorium ved navn Food Innovation House.

Og det projekt er Erhvervsakademiet Lillebælt gået i spidsen for.

Institutionen har derfor sendt spørgeskemaer ud til danske aktører i branchen for at undersøge, om der er basis for tiltaget.

- Danske og dansk baserede virksomheder står for ca. 15% af det globale marked for ingredienser – eller omsat til tal – så omsætter den danske ingredienssektor for ca. 35 mia. kr. årligt. Det tal vil vi gerne have til at vokse. Derfor overvejer vi at inkorporere et laboratorium, hvor det er muligt at udvikle, teste og anvende ingredienser i fødevarer. Det kan være udvikling af nyefunktionaliteter af ingredienser, arbejde med nye kilder til ingredienser eller forbedre eksisterende ingredienser. Det kan være anvendelse og test af ingredienser i fødevarer, der efterfølgende anvendes og ligeledes testes i udviklingskøkkenet eller udviklingsbageriet. Mulighederne er mangfoldige. Vi har imidlertid brug for din hjælp. Vi vil gerne høre din mening om, hvorvidt det kunne være en god idé at inkorporere og installere omtalte ingrediens laboratorium, skriver Erhvervsakademiet Lillebælt til modtagerne af brevet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094