23948sdkhjf

Nødde-iværksætter vil ikke betale bøde

Han kæmper nu for at få ændret fødevarereglerne
En bøde fra Fødevarestyrelsen på knap 10.000 kroner bliver nu muligvis en sag for politiet.

Modtageren af bøden, Mads Lønnberg fra onlinevirksomheden Nøddebazaren.dk, nægter således at betale bøden, som han har fået for at have overtrådt fødevarelovgivningens bestemmelser om produktbeskrivelser og anprisninger.

Af bøde-teksten fremgår, at Mads Lønnberg risikerer politianmeldelse, hvis han ikke betaler, men han lader forstå, at han i så fald vil "tage det som en oplevelse".

Vil statuere et eksempel

- Skulle det ske, vil jeg gerne statuere et eksempel for, hvor absurd og uretfærdigt vores fødevaresystem er. Hvis man kan blive politianmeldt for at handle i god tro og skrive veldokumenterede produktbeskrivelser, går jeg gerne rettens vej, for at andre kan undgå lignende behandling i fremtiden, skriver iværksætteren på Nøddebazarens Facebook-side.

Ifølge Mads Lønnberg bliver sagen ikke mindre grotesk af, at Fødevarestyrelsen så sent som i marts godkendte alt det, som styrelsen så for nylig uddelte bøden for.

- De har tilsyneladende nogle regler, som de ikke selv forstår, siger han til Food Supply.

Ændrede i frygt

Bøden kom, efter at en konkurrerende virksomhed klagede til Fødevarestyrelsen over flere af beskrivelserne af de nødder og bær, som Nøddebazaren sælger fra sin hjemmeside.

- Jeg gik ind og ændrede alle produktbeskrivelserne samme dag i frygt. Om ikke andet, så har det her da medført, at vi har fået en bedre struktur og en rød linje i vores produktbeskrivelser, så lidt godt er der da kommet ud af det, siger Mads Lønnberg.

Oprindeligt var bødebeløbet på 5.000 kroner, men oveni kommer gebyrer på 3.550 kroner.

Ifølge Nøddebazarens Facebook-side har Mads Lønnberg modtaget cirka 2.000 opbakkende kommentarer, mails og beskeder. Én af dem er kommet fra iværksætteren Jesper Knudsen, der har tilbudt at betale hele bøden på 8.550 kroner.

Mads Lønnberg har som led i sin kamp for ændrede regler også oprettet en Facebook-side med navnet "Fair fødevareregler".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078