23948sdkhjf

Fødevarers dna kan afsløre fup og fidus

Ny metode kan blive almindeligt værktøj i kampen mod svindel
Indeholder en fødevare de ingredienser, som varedeklarationen lover?

Det spørgsmål vil formentlig i fremtiden nemt kunne besvares, viser et studie på fra DTU Fødevareinstituttet, hvor en studerende har undersøgt sagen, skriver dtu.dk.

Den studerende har set nærmere på, om såkaldt helgenomsekventering kan bruges til at analysere fødevarer for at identificere de forskellige animalske og vegetabilske komponenter - og derved fastslå, om produktet er, hvad det påstår at være.

I helgenomsekventering bliver organismers totale dna-profil afdækket, og den studerende anvendte i studiet 22 burgere fra forskellige steder i verden.

Konklusionen er, at metoden har stort potentiale, konstaterer dtu.dk: Næsten alle de vigtigste bestanddele i burgeren (bøffen, bollen, grøntsagerne etc.) blev identificeret korrekt.

Metoden er endnu meget dyr, men DTU Fødevareinstituttet forventer, at helgenomsekventering - efterhånden som teknologien bliver billigere og nemmere at anvende - vil blive et almindeligt værktøj i kampen mod fødevaresvindel og -forurening.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063